Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 286

Acum poți să oferi și să primești lucruri gratis !

scris de Cristi Mosora în 5 noiembrie, 2009

La Brașov – 11 octombrie 2009 – a fost lansată prima comunitate online care să permită schimbul gratuit de obiecte.

Site-ul LucruriGratis.ro oferă membrilor săi ocazia să ofere și să primească gratuit lucruri din multe categorii – de la produse de grădinărit la aparatură electrocasnică și bilete la concerte.

Ideea de a oferi lucruri care nu iți mai folosesc a cucerit lumea datorită eficienței și a avantajelor multiple pe care le implică. Cei care oferă nu mai au nevoie sau nu mai pot folosi lucrul respectiv, iar cel care primește se poate bucura de un produs funcțional de care avea nevoie. Totodată în spatele proiectului există și o motivație ecologistă – se încurajază nevoia de a recicla și de a folosi la maxim un produs, astfel se prelungește durata de viață a obiectului respectiv.

Noutatea pe care o implică proiectul este comunitatea care se va crea în jurul acestei idei. Oamenii vor alege cui să ofere, iar unul din criteriile de evaluare a utilizatorilor este cât de mult a oferit la randul lui, astfel sistemul se întreține singur.

Site-ul LucruriGratis.ro a fost lansat în varianta beta și are pană la momentul acesta (după 4 săptămâni) peste 600 produse și mai mult de 1000 membri. Tranzacțiile sunt posibile în baza unui cont pe site. Proiectul s-a dezvoltat la nivel național, în prezent având membri din toată țara.

Recomandă:
Articol din categoria
Noutăţi şi Presă
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.