Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Haideţi să vedem cum facem

scris de Cristi Mosora în 20 noiembrie, 2009

Aţi observat că atunci când facem referire pe site la ofertele gratuite le denumim „produse„. Această denumire are anumite neajunsuri, deobicei referirea la termenul „produse” implică şi comercializarea lor (bine punctat, @Cazimi), şi nu include şi serviciile. Limba engleză este mai generoasă din acest punct de vedere, oferind termenul „item„.

Noi am mai luat în calcul ca alternative la termenul „produs:” ofertă, articol, lucru, obiect.

Ofertă ar fi fost cel mai potrivit termen care să cuprindă atât produsele cât şi serviciile gratuite, dar ce facem când e nevoie de diferenţiere între ce s-a primit şi ce s-a oferit? Spunem „oferte primite” şi „oferte oferite” ?

Ajutaţi-ne cu sugestii, şi haideţi să vedem împreună ce termen se potriveşte cel mai bine atât pentru produsele cât şi pentru serviciile oferite gratuit pe site-ul LucruriGratis!

Recomandă:
Articol din categoria
Discuţii
3 Comentarii
 1. Cazimi permalink

  Eu am propus deunazi „articol”, dar, intr-adevar, nu merge si pentru servicii.

  Pe de alta parte, imi starneste confuzie toata treaba cu „oferirea”. Ca s-a vazut deja: faptul ca cineva ofera nu inseamna automat si ca altcineva primeste. Cu alte cuvinte, eu simt nevoia, chiar si pentru controlul propriilor produse, sa fac diferenta intre „oferit” si „dat”.

  As sustine, asadar, si termenul „oferta”, respectiv „oferta primita/data”.

  Pe de alta parte, „lucru” este foarte general, ar include semantic si serviciile si s-ar „asorta” cu numele site-ului. Utilizator X: Lucruri oferite -n; lucruri primite – n+1; Lucruri date: n-1.

  Daca facem diferenta intre „oferit” si „dat” – adica tranzactii incheiate, cred ca ar reiesi mai bine si seriozitatea ofertantului, respectiv primitorului.

 2. Păi da, există o diferenţă între produsele înscrise pe site şi produsele date efectiv, şi această diferenţă va fi evidenţiată în noua formă pe care o va avea pagina de profil a membrilor. La polul opus, există diferenţa între produsele primite şi produsele la care suntem înscrişi.
  Mai există variantele: produse înscrise pe site de la crearea contului până în prezent, şi produse pe care le-am înscris pe site şi sunt active în momentul actual (la care se pot face înscrieri). La fel, produse la care m-am înscris de când am creat contul, şi produse active la care sunt înscris.
  Trebuie luate în calcul toate aceste variante.
  Deci, până apar şi alte idei, va trebui să luăm în considerare termenul „lucruri”, şi să îl testăm în toate variantele în care va putea apărea.

 3. Pete permalink

  Tot ce e pe site e o „oferta”. Daca cineva vrea un produs ii ziceti „cerere”. Asa cum functioneaza o economie normala, dar pe dos. Ce s-a primit devine o „cerere satisfacuta”. Un alt termen ar putea fi „tranzactie finalizata” sau ceva de genul asta.

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.