Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Jurnal de LGist

scris de Cazimi în 28 noiembrie, 2009

A trecut mai bine de o lună de când am devenit membru LucruriGratis (LG), în urma unei ştiri la una dintre televiziuni. Am regretat atunci (şi încă regret) că abia terminasem de câteva zile o curăţenie drastică prin cămări şi debarale, moment în care m-am hotărât să arunc câteva lucruri pe care le păstrasem ani de zile „pentru o folosire ulterioară (im)probabilă”. Mi-ar fi plăcut să le dau cuiva, ca să îşi găsească (încă) un rost în scurta lor viaţă.

Ce s-a întâmplat între timp? Am purces cu entuziasm la înscrierea pe site a unor produse pe care nu le foloseam sau nici nu le folosisem vreodată, aşteptând cu oarece scepticism interesul altor membri LG pentru hainele sau dispozitivele mele electrice sau mecanice.

Ceea ce a urmat în aceste câteva săptămâni scurse de la înscrierea în LG a depăşit orice aşteptare emoţională. Am cunoscut oameni buni, oameni frumoşi, oameni sinceri, oameni care încă mai cred în valori ca „altruism” şi „generozitate”, „seriozitate”. Ca să dau un singur exemplu, la toate întâlnirile la care  m-am dus am ajuns fix la ora stabilită (sau chiar mai înainte) şi, cu o unică excepţie, toţi partenerii de tranzacţie se aflau deja acolo.

Am început să înfirip prietenii, prin corespondenţe agreabile pe mail, al căror conţinut a depăşit limitele subiectelor legate strict de tranzacţii. Am regăsit şi la alţii bucuria, pe care începusem să o cred perimată, de a dărui, de a  aduce în ochii cuiva strălucirea aceea pe care o avem când intrăm în posesia unui lucru nou.

Haideţi să dovedim că suntem mai mult decât un popor de milogi, de leneşi şi de şmecheri! Am vrea să aflăm şi din experienţele tranzacţiilor voastre şi vă invit să ne împărtăşiţi aici cum v-a fost afectată viaţa de comunitatea LucruriGratis, care încearcă, mai presus de orice, să promoveze nişte valori considerate pe nedrept inexistente la români.

Recomandă:
Articol din categoria
Proiecte și Pasiuni
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.