Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Funcţii noi

scris de Cristi Mosora în 8 decembrie, 2009

Dacă nu aţi observat deja, de câteva zile am introdus nişte funcţii noi pe site-ul LucruriGratis.

În primul rând, opţiunea de a retrage un produs înscris. Ofertanţii pot să aleagă să îşi retragă oferta în momentul în care trebuie să aleagă un câştigător. Motivele pot fi variate, am primit cereri de la membri care îşi dăduseră seama că produsul lor nu mai funcţionează, nu îl mai găseau, se răzgândeau, etc. Pentru cazurile în care produsul are deja membri înscrişi, se va penaliza retragerea ofertei cu 0,4 puncte din reputaţie. Dacă se retrage o ofertă la care perioada de înscrieri a fost prelungită (si au fost doritori) penalizarea este mai mica, de 0,2 puncte, iar pentru ofertele care au fost prelungite de mai mult de 2 ori, sau cele care nu au deloc doritori înscrişi, nu se va acorda nici o penalizare.

[edit ianuarie 2010] :

In urma schimbarii modului de calculare a reputatiei, s-au schimbat si penalizarile pentru retragerea de oferte, astfel:

  • 2 puncte daca oferta are doritori inscrisi si este la prima alegere a castigatorilor
  • 1 punct daca sunt doritori si oferta a fost deja extinsa o data
  • 0 puncte daca oferta a fost extinsa de 2 sau mai multe ori
  • 0 puncte daca nu exista doritori inscrisi

De ce penalizare? Pentru că nu dorim să încurajăm folosirea abuzivă a acestei funcţii de retragere a ofertelor în momentul în care ar trebui decis un câştigător. În felul acesta, sperăm că membrii se vor strădui să fie cât mai responsabili în legătură cu înscrierea ofertelor.

A doua îmbunătăţire pe care am facut-o site-ului se referă la pagina de profil a membrilor. Veţi observa o serie de informaţii noi care apar în pagina de profil: tab-urile Informaţii personale, Activitatea pe site, Aprecieri primite şi  Prieteni.

La secţiunea Activitatea pe site, se pot găsi informaţii despre toate ofertele cu care a avut sau are legătură fiecare membru.

La secţiunea Aprecieri primite vor apărea toate comentariile care s-au scris despre membrul respectiv din partea partenerilor de tranzacţii şi a administratorilor. Va fi un instrument util pentru a vă da seama de seriozitatea membrilor cu care doriţi să colaboraţi. Se va putea face diferenţa între cei care au primit numai cuvinte de laudă, şi cei care au primit aprecieri negative de la parteneri, în urma experienţelor negative, sau penalizări din partea echipei de administratori. Sperăm ca în felul acesta comunitatea LucruriGratis se va îmbogăţi cu oameni cu sufletul bun, dedicaţi dezvoltării acestui  proiect, şi îi va descuraja pe cei care pun beţe în roate sistemului.

Secţiunea Prieteni va ajuta comunitatea să navigheze printre prietenii prietenilor, facilitând descoperirea de noi cunoştinţe şi o mai bună informare asupra activităţii celorlalţi membri ai site-ului.

În zilele următoare vom retuşa pe alocuri aceste funcţii noi, aşa că dacă aveţi sugestii sau probleme cu ele, vă rugăm să folosiţi secţiunea de comentarii de mai jos.

Recomandă:
Articol din categoria
Funcționarea site-ului, Noutăţi şi Presă
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.