Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Ultimele modificări: Feedback si Reputatie pe LucruriGratis

scris de Cristi Mosora în 17 ianuarie, 2010

Acestea sunt ultimele îmbunătăţiri implementate la site:

1. Feedback-ul

Am observat multe cazuri în care oamenii se grăbeau cu acordarea feedback-ului, şi apăreau comentarii de genul: „câştigătorul nu m-a contactat” (cu toate ca trecuseră doar 1-2 zile de la alegerea câştigătorului ofertei), sau „încă nu am primit produsul, dar mai aştept” (deci produsul apărea ca NE-trimis, iar cand ajungea, câeva zile mai târziu, nu se putea schimba feedback-ul). Aşa că am introdus o limită pentru acordarea feedback-ului, de 7 zile de la alegerea câştigătorului pentru ofertă. Ne-am gândit că este un răgaz destul de mare pentru ca partenerii tranzacţiei să apuce să se contacteze şi să stabilească detaliile livrării.

2. Reputaţia

S-a schimbat modul de calculare a reputaţiei. Nu mai este calculată ca o raţie între produsele oferite şi cele primite, ci o sumă a punctajelor de la următoarele 5 valori: (număr articole oferite) + (număr articole primite)/4 + aprecieri de la partenerul de tranzacţie + penalizări + bonusuri.

Deci fiecare articol oferit creşte Reputaţia cu 1 punct, fiecare articol primit mai adaugă 0,25 puncte, aprecierile de la partenerii de tranzacţie (întrebările acelea de la feedback) valoreaza între -0,2 şi o,2 puncte, iar penalizările, în funcţie de situaţie, au valori între -4 si -0,5 puncte. Bonusurile urmează să fie implementate, şi vor premia completarea câmpurilor de la profil, acordarea feedback-urilor şi alte acţiuni benefice pentru buna funcţionare a site-ului.

Penalizarile pentru retragerea de oferte s-au modificat astfel:

 • 2 puncte daca oferta are doritori inscrisi si este la prima alegere a castigatorilor
 • 1 punct daca sunt doritori si oferta a fost deja extinsa o data
 • 0 puncte daca oferta a fost extinsa de 2 sau mai multe ori
 • 0 puncte daca nu exista doritori inscrisi

În felul acesta, Reputaţia va reflecta mai bine activitatea fiecărui membru pe site, în acelaşi timp fiind şi mai simplu de urmărit în cazul în care se doreşte creşterea ei.

3. În lucru

În urma sugestiilor primite de la voi, zilele acestea urmează să introducem o pagină (atât pe site cât şi pe blog) cu diferite dimensiuni de bannere prin care puteţi contribui la promovarea site-ului LucruriGratis pe site-urile si blogurile voastre. Profit de ocazie pentru a vă mulţumi pentru implicarea în dezvoltarea acestui proiect 🙂

Recomandă:
Articol din categoria
Funcționarea site-ului, Noutăţi şi Presă
4 Comentarii
 1. miscuta permalink

  Am dat feedback pentru produsul pe care l-am castigat. AM dat punctaj maxim la toate trei categoriile si am pus un comentariu favorabil pentru doamna pentru ca asa a fost toata tranzactia bine dar cand am apasat feedback mi-a aparut scris Nu puteţi adăuga bonus/puncte de penalizare fără nici un comentariu.

  nu inteleg unde am gresit . Am lasat si un comentariu cum ca doamna afost draguta. Nu inteleg. Prima data am crezut ca la al 3 punct nu am inteles bine cum se puncteaza si am schimbat puncajul dar mia mai aparut un mesajTe rugăm să aştepţi câteva zile înainte de a trimite feedback-ul, pentru a fi sigur de situaţia tranzacţiei.

  Eu sunt foarte sigur de situatie. Cosuletul e la mine in casa, Noi ne asteptam sa fie in stare mai proasta decat e, doamna ne-a inteles de fiecare data cand am contramandat intalnirile.Si acum eu sa-i o depunctez pentru ca a fost draguta si intelegatoare?

 2. @miscuta: Mesajul acela a aparut dintr-o eroare, pe care am corectat-o. Ofertantul articolului a primit de la inceput comentariul vostru pozitiv, impreuna cu punctajele maxime pe care le-ati dat.
  Multumim ca ne-ati semnalizat eroarea 🙂

 3. miscuta permalink

  In cazul acesta imi cer scuze pentru tonul folosit dar eu nu vroiam sa fiu neserios fata de cineva care mi-a facut un bine. Am crezut la inceput ca am gresit eu ceva si am intrat in panica.


Trackbacks & Pingbacks

 1. Tweets that mention Ultimele modificări | Lucruri Gratis -- Topsy.com

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.