Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Apă plată sau de la robinet?

scris de Cristi Mosora în 31 martie, 2010

Pentru că toţi ne dorim un trai sănătos într-o lume curată, nepoluată, m-am gândit că ar fi interesant să vă împărtăşesc şi vouă acest filmulet, pe care l-au postat şi cei de la Dietetik.ro .

Este o prezentare simplistă, poate superficială, dar ne atrage atenţia asupra unor aspecte pe care nu vrem să le luăm în calcul atunci când consumăm apă plată, îmbuteliată.


Dacă vă place abordarea, puteţi să vizualizaţi şi The story of stuff (Povestea lucrurilor), pe care l-am postat acum câteva luni, cu subtitrare în limba română.

Recomandă:
Articol din categoria
De pe net
3 Comentarii
 1. Cazimi permalink

  Impresionant filmuleţ. Ceea ce nu detaliază materialul este controlul calităţii asupra apei. Vă invit să citiţi cu atenţie etichetele sticlelor de apă plată (adică partea aia scrisă cu litere de 6 pt.), să vedeţi când a fost făcută ultima verificare a apei îmbuteliate. Apoi, să aveţi în vedere că la staţiile de epurare ale oraşului apa se analizează zilnic în laborator, uneori de câteva ori pe zi. Rezultatul acestor analize are, uneori, drept consecinţă oprirea apei în anumite cartiere.

  Sigur că există oraşe sau cartiere în care apa are gust sălciu (de exemplu în Timişoara şi în anumite zone ale Constanţei), dar, per ansamblu, apa din robinetele României este foarte ok.

  Eu nici măcar nu fac diferenţa de gust dintre apa plată şi cea de la robinet. Poate m-am învăţat cu gustul de clor. În plus, apa plată nu e chiar plată. În teorie, suferinzii de rinichi ar trebui să bea apă plată, pentru a minimaliza ingerarea mineralelor care duc la formarea calculilor. Vă invit să citiţi eticheta de la absolut orice marcă de apă plată din România cantitatea de calciu (de exemplu)!

  Al doilea lucru pe care nu îl menţionează filmuleţul este ce face India cu PET-urile. Ei bine, în această ţară săracă şi suprapolată, unele dintre şosele sunt făcute din… PETuri!

  Desigur, în România nu are nimeni interesul să facă autostrăzi care sunt virtual indestructibile şi, în mod similar, nici ca cetăţenii ei să bea apă de robinet.

 2. Lucian permalink

  Stimate Cazimi de microorganisme ai auzit, cred ca da De la statia de epurare cum o numesti dumneata pana la robinetul tau din bucatarie apa parcurge KM de conducte jegoase pline de bacterii, daca nu stii citeste despre microbiologia apei si ai sa te lamuresti. Pt cultura ta generala vizioneaza filmul asta ai sa intelegi multe despre apa http://video.google.com/videoplay?docid=-2933349021550318008#
  cu stima

 3. ilie sorin permalink

  De la izvor e cea mai buna apa, asa ca nu aveti nici unu dreptate

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.