Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Let’s Do It, Romania! – cel mai mare proiect de implicare socială!

scris de Anamaria Hancu în 9 septembrie, 2010

Nu ştiu câţi dintre voi aţi auzit de Let’s Do It, Romania! În calitate de membru al echipei de comunicare a Let’s Do It, Romania!, sper că tot mai mulţi aţi auzit măcar odată, fie şi în treacăt, că pe 25 septembrie, noi toţi, locuitorii României care credem în schimbare, facem curăţenie în toată ţara.

Let’s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială care îşi propune ca într-o singură zi, Ziua de Curăţenie Naţională, 25 septembrie, să strângă deşeurile din arealele naturale (din afara oraşelor), cu ajutorul a cel puţin 200.000 de voluntari. Este proiectul tuturor, indiferent de clasa socială, etnie, vârstă, educaţie, este al tuturor oamenilor care cred în schimbare şi în puterea noastră de a produce această schimbare.

Această iniţiativă aparţine Estoniei care a reuşit ca într-o singură zi să mobilizeze 50.000 de voluntari care au colectat 10 000 de tone de deşeuri.

Proiectul îşi propune, pe lângă curăţarea deşeurilor din arealele naturale cu ajutorul voluntarilor, să îi responsabilizeze pe cetăţeni şi să devină conştienţi de impactul pe care îl are un comportament indiferent faţă de mediu pe termen lung. Semnificativă este implicarea autorităţilor în aplicarea legislaţiei, precum şi a realizării unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene, reprezentând un alt obiectiv important al Let’s Do It, Romania! Pe 25 septembrie, se va face colectare selectivă, se va coincinera, încercând astfel să ducem cât mai puţine deşeuri la gropile de gunoi.

Până acum, s-a lucrat intens la realizarea hărţii online a deşeurilor, în fiecare judeţ s-au format echipe locale, au fost implicate autorităţi locale şi centrale (Ministerul Mediului şi Pădurilor este partenerul principal), companii, operatori de salubritate, mass-media, persoane publice (Smiley, Adrian Despot, Leonard Doroftei, Holograf).

Cum te poţi implica acum, cu mai puţin de 20 de zile până la Ziua de Curăţenie Naţională?

 1. Intră pe www.letsdoitromania.ro şi apasă butonul portocaliu „Hai cu noi pe 25 septembrie, înscrie-te aici!
 2. Dacă nu mai cunoşti pe nimeni care şi-a făcut deja echipă în judeţul tău, tu vei fi persoana de contact, adică cel care va primi toate informaţiile necesare. Accesează link-ul „Înscrie-te ca persoană de contact a echipei„.
 3. Completează formularul cu datele tale şi apasă butonul „trimite”. Vei primi în scurt timp email-ul de confirmare, cu codul pentru echipa ta. Felicitări, tocmai te-ai înscris în „Let`s Do It, Romania!”. Daca nu ai încă alţi prieteni care să vină cu tine, păstrează bine codul, vor apărea curând 🙂 Înscrie-te oricum, chiar şi singur, ca să fii inclus în baza noastră de date.
 4. Dă codul şi prietenilor tăi pentru ca pe 25 septembrie să faceţi parte din aceeaşi echipă! Ei vor completa formularul „Înscrie-te ca membru al echipei„, disponibil la acelaşi buton de pe site, „Hai cu noi pe 25 septembrie, înscrie-te aici!” Nu uita: vor avea nevoie de codul unic pe care l-ai primit tu la inscriere. 🙂
 5. În ultimele zile înainte de Ziua de Curăţenie Naţională, vei putea alege mormanul de pe harta pe care îl vei curăţa împreună cu echipa ta sau cu alte echipe înscrise. Vei fi primi un email cu informaţiile utile pentru acest ultim pas.

*Pentru grupurile mai mari de 10 persoane (companii, asociaţii, instituţii de învăţământ, ONG-uri), vă rugăm să trimiteţi un email la [email protected] sau [email protected] pentru informaţii suplimentare.

* Pentru că numărul de voluntari poate varia de la localitate la localitate şi nu putem estima numărul de materiale necesare, vă rugăm ca fiecare voluntar să aibă la el o rolă de saci de 120 de litri şi o pereche de mănuşi mai groase.

Cum te poţi implica în “Let`s Do It, Romania!”?

Cum afli noutăţi?

Pe 25 septembrie, avem cu toţii ceva în comun: România! LET’S DO IT!

Ne vedem la curăţenie pe 25 septembrie!

Anamaria Hâncu – coordinator echipa de comunicare Let’s Do It, Romania!

Recomandă:
Articol din categoria
Ecologie, Proiecte și Pasiuni
4 Comentarii
 1. Mihai permalink

  Ma bucur ca a aparut stirea si aici.
  Eu m-am inscris deja:)

  Let’s Do It Romania!

 2. suuupeeer… postez si pe blogul meu stirea :X

 3. Se pare ca Brasovul este pe primul loc dupa numarul de voluntari atrasi 🙂 Care credeti ca este cauza?


Trackbacks & Pingbacks

 1. Let’s Do It, Romania! – cel mai mare proiect de implicare socială! - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.