Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 286

Biblioteca Vie la Brasov

scris de Cristi Mosora în 28 octombrie, 2010

Asociatia de Servicii Sociale SCUT organizeaza in colaborare cu Biblioteca  Judeteana Brasov “George Baritiu”, evenimentul BIBLIOTECA VIE, ce se va desfasura in perioada 29-30-31 octombrie 2010, la Biblioteca Judeteana.

BIBLIOTECA VIE este un proiect ce isi propune sa atraga atentia asupra acceptarii diversitatii pentru ca, de multe ori, diferentele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse, pentru ca de cele mai multe ori aceste diferente duc la punerea de etichete, crearea de prejudecati, care in cele din urma duc la discriminare, suspiciune si excludere.

Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – cititorii vin si imprumuta o carte pentru o jumatate de ora. Dupa ce au “citit” cartea, o returneaza in biblioteca si pot imprumuta alta.

Exista insa un aspect important. Cartile din Biblioteca Vie sunt VII !

BIBLIOTECA VIE ne permite tuturor sa intram intr-un dialog cu persoane pe care, in mod normal, le consideram inaccesibile. V-ati gandit ce v-ar interesa sa aflati din viata unui detinut, a unui jurnalist, a unei persoane cu dizabilitati, a unui artist? Iata ca in cadrul acestui eveniment, puteti intalni aceste persoane si le puteti pune orice fel de intrebari doriti … ei vor fi acolo, la dispozitia dumneavoastra!

Acestea au fost doar cateva exemple; lista de carti pe care le veti intalni la BIBLIOTECA VIE este mult mai cuprinzatoare: persoane care practica terapii alternative, sportivi, imigranti, voluntari internationali, detinuti, pensionari, profesori, politicieni, persoane reprezentand diverse grupuri etnice din Brasov …. si asa mai departe.

Cartile din BIBLIOTECA VIE nu sunt actori ce joaca un anumit rol, ci sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, educatie, meserie, etnie, rasa, religie etc) si care ar putea fi victime ale discriminarii sau excluderii sociale, SAU pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare in domeniul diversitatii.

Ca si exemplu, in Bibliotecile Vii anterioare, organizate de catre A.S.S. SCUT, am avut Carti precum Psihoterapeut, Astrolog, Vegetarian, Rrom, Tanar institutionalizat, Persoane cu dizabilitati, Sportiv, Voluntar etc.

In speranta ca v-am starnit curiozitatea … va asteptam la BIBLIOTECA VIE!

INTRAREA ESTE LIBERA !

Recomandă:
Articol din categoria
Proiecte și Pasiuni
Un comentariu


Trackbacks & Pingbacks

  1. Biblioteca Vie la Brasov - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.