Drumetie LucruriGratis pe Tampa, Brasov

scris de Cristi Mosora în 30 aprilie, 2011

drumetie LucruriGratisA venit caldura, copacii au infrunzit, este clar: e timpul sa mai facem o drumetie in natura! Brasoveni, duminica viitoare (8 mai 15 mai), la ora 12:00, pornim intr-o drumetie light pe Tampa. Plecam din Racadau, de la capatul de linie al autobuzelor, urcam spre Saua Tampei, trecem pe langa Complex Panoramic (si antena aia urata pe care au construit-o anul trecut), apoi coboram pe treptele lui Gabony si iesim in strada Dobrogeanu Gherea.

Organizare:

Anuntati printr-un comentariu aici daca veniti, ca sa stim daca trebuie sa rezervam toata Tampa numai pentru noi :) Daca nu ploua (torential), ne intalnim la capatul liniei 31, in Racadau, la ora 12:00.

Sa va luati imbracaminte lejera – avem de parcurs vreo ora prin padure, o haina impermeabila/pelerina – daca e innorat, incaltaminte comoda (nu pantofi, ca va scrintiti picioarele, si ii si stricati), un sandwichdaca nu plecati de acasa satui, si un bidon de 0,5-1 L, gol – daca vreti apa de la izvor.

Lista cu „padurarii„:

 1. Cristi Mosora
 2. Raluca Vasiliu
 3. Costi Ciocoiu
 4. Veronica
 5. Ionut
 6. Mishu
 7. Andreea
 8. Elena
 9. Kami
 10. Pixel
 11. Robert
 12. Roxana
 13. tu?
Recomandă:
Articol din categoria
Întâlniri cu membrii
40 Comentarii
 1. 0744 786 608 – un numar de telefon pentru cei care se pierd prin racadau/intarzie maxim 10 minute :)

 2. oana permalink

  Buna ziua! probabil nu este locul unde ar trebui sa intreb asta dar nu prea gasesc prin alte parti. doresc sa vizitez orasul brasov si prin diferitele locatii pe care mi le-am ales se gaseste si o drumetie pe Tampa. as vrea sa urc pana la Panoramic pe jos si nu stiu pe unde sa o iau. mai exact de unde sa incep:) am gasit pe net despre Aleea de sub Tampa dar nu stiu unde este localizata. rog oricine are bunavointa de a imi da cateva date (ex. strazi mai cunoscute, ceva ce poate fi gasit pe harta) cum sa ajung la punctul de plecare.multumesc

  • Oana, ai mai multe variante:
   – poti sa pornesti de pe Aleea de Sub Tampa, si sa urci in zigzag pana la Panoramic, pe sub telecabina. Urcusul este pe faţa dinspre centrul orasului a Tâmpei.
   – poti sa urci pe Treptele lui Gabony, de pe str. Dobrogeanu Gherea (e varianta mea preferata). Urcusul este prin lateralul Tâmpei, ajungi pe „Chelia Tâmpei” (cu vedere spre cartierul Răcădău), de acolo mergi pe coama Tâmpei, pe langa antena de comunicatii, si ajungi exact la Panoramic.
   – poti sa urci din Racadau, pe „la Iepure” (poteca incepe la capatul de linie, in spatele blocurilor Tampa Gardens) – varianta asta te duce in Şaua Tâmpei, de acolo urci la Belvedere, apoi ajungi la Panoramic. Si varianta asta e faina.

 3. Raluca permalink

  Care traseu e mai fain? treptele sau saua tampei? si ca durata care e mai rapid?

  • Pai traseele pe care ti le-am spus sunt doar ca sa ajungi la Panoramic. Depinde de tine pe care il alegi ca sa te intorci. Cel mai fain ar fi sa urci pe la Treptele lui Gabony pana la Panoramic, si de acolo sa cobori spre Saua Tampei, apoi spre Racadau, la Iepure.
   Ca timp, depinde pe ce traseu esti la urcare si pe care esti la coborare. Varianta Iepure-Panoramic cred ca e cea mai rapida (vreo 15-20 min pana in Sa, apoi inca vreo 10 pana la Panoramic), iar celalalte 2 sunt cam la fel de lungi.

 4. Lynx permalink

  Salutare!
  Nu-s din Bv, așa că vă rog pe voi, locuitorii/cititorii/cunoscătorii amănuntelor zonei, să mă ajutați cu ceva info..
  Aș vrea să ajung în zona Belvedere Tâmpa, dar fără a folosi telecabina.
  Așadar, sunt poteci marcate până sus sau ceva alei amenajate? Cam cât ar dura urcarea? Ce grad de dificultate prezintă traseul?
  Mă puteți ajuta cu un link wikimapia referitor la zona unde trebuie să ajung pentru a începe această urcare? (orice alte „tip”uri sunt binevenite, desigur)
  Mulțam!

  • Lynx, citeste ultimele comentarii, exact despre asta am discutat cu Oana si cu Raluca. In continuare ti-am pus coordonatele pentru intrarile in trasee:
   @45.64145286260607,25.606995820999146 – de aici intri in Treptele lui Gabony
   @45.63050779762124,25.597758293151855 – asta e punctul de plecare „La Iepure”, din Racadau
   @45.640905285073295,25.596824884414673 – undeva pe aleea de sub Tampa gasesti intrarea pe serpentine.
   Distractie placuta :)

 5. Lynx permalink

  @Cristi, Mulțam fain de linkuri, sunt exact ce aveam nevoie!
  Toate cele bune!


Trackbacks & Pingbacks

 1. Pepene Party la Brasov #2

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.


Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-content\plugins\page-links-to\page-links-to.php:152) in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-content\plugins\wp-miniaudioplayer\miniAudioPlayer.php on line 267

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-content\plugins\page-links-to\page-links-to.php:152) in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-content\plugins\wp-miniaudioplayer\miniAudioPlayer.php on line 267