Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Oferte expirate

scris de Cristi Mosora în 19 aprilie, 2011

Oferte expirateOricine s-a uitat printre ofertele active de pe LucruriGratis a observat ca intotdeauna apar si cateva la care a expirat perioada de inscrieri. La aceste oferte nu te mai poti inscrie, iar cei care s-au abonat deja nu pot decat sa astepte desemnarea castigatorului. In mod normal, cand se incheie perioada de inscrieri, ofertantul primeste cate un mail de notificare pentru alegerea castigatorului, timp de 4 zile consecutive. Dar totusi…

De ce nu se aleg castigatorii la toate ofertele gratuite?

Din experienta de pana acum, am gasit cateva explicatii:

  • Ofertantii isi creeaza contul cu o adresa de email pe care o verifica rar, iar din aceasta cauza nu primesc la timp notificarile de alegere a castigatorilor, nici notificarile ca au primit comentarii la oferte.
  • O problema despre care am mai discutat este pierderea contului de email. Ori din cauza inactivitatii, ori din cauza supraaglomerarii casutei de email, ori din cauza incalcarii regulilor clientului de email, se intampla ca unele conturi de email sa fie blocate/dezactivate. Majoritatea cazurilor intalnite sunt la Yahoo. In cazul asta, daca proprietarul nu sesizeaza pierderea contului de mail si nu ne comunica sa ii setam alta adresa la contul de pe LucruriGratis, se pierde complet legatura cu acel utilizator. El poate in continuare sa activeze pe LucruriGratis, dar nu mai primeste nicio notificare, niciun comentariu, niciun email din partea noastra.
  • Ofertantii abandoneaza ofertele pe site. Fie ca primesc notificarile si amana alegerea castigatorilor apoi uita, fie ca ignora notificarile si abandoneaza pur si simplu ofertele pe site, aceste cazuri sunt neplacute pentru noi toti.
  • Ofertantii nu aleg castigatorii pentru ca ofertele nu sunt reale. Exista cazuri in care membrii noi isi inchipuie ca daca inscriu oferte false pe site, vor avea o reputatie mai mare si o sansa crescuta de a fi alesi ca si castigatori la alte oferte. Ce nu isi dau seama decat prea tarziu este ca acele oferte nu intra in calcularea reputatiei decat in momentul in care au fost finalizate. Un alt caz neplacut.

Ce e de facut cu aceste oferte?

Pana acum, luam la rand toate ofertele expirate de mai mult de o luna, le postam manual cate un comentariu prin care solicitam ofertantilor sa aleaga un castigator si le explicam ca vor primi penalizare daca nu intreprind nici o actiune legata de oferta (sa aleaga un castigator, sa prelungeasca perioada de inscrieri pentru a lasa si alti membri sa se aboneze, sau sa retraga oferta). Dupa 1-2 saptamani, luam din nou la rand toate ofertele respective, si cand gaseam una la care ofertantul nu a schimbat nimic, o retrageam si acordam o penalizare de 1-2 puncte la reputatie. Toata aceasta procedura era consumatoare de timp, ambele etape imi luau cateva ore, si din cauza asta o faceam mai rar. Cateodata treceau 2-3 luni pana sa retrag anumite oferte expirate. Faceam acest lucru din cauza ca imi doream sa mai dau o sansa acelor ofertanti, nu vroiam sa se piarda ofertele gratuite si ofertantii (ma gandeam ca multi nu cunosc modul de functionare, si s-ar simti alungati de pe site daca ar primi o penalizare).

Dar se pare ca m-am inselat, 99% dintre cei care abandonau ofertele pe site le lasau abandonate si daca le mai dadeam o sansa. Pe de o parte pierdeam o gramada de timp cu aceste proceduri, pe de alta parte comunitatea LucruriGratis se impiedica de fiecare data de acele oferte expirate.

Ieri m-am hotarat sa renunt la aceasta a 2-a sansa (practic, e a 5-a sansa, membrii mai primesc 4 emailuri de notificare dupa ce le expira ofertele) si sa simplific lucrurile: retrag toate ofertele care sunt expirate de mai mult de o luna, si acord proprietarilor o penalizare de 1 punct de reputatie. Pentru cei care sunt ocupati sau plecati din localitate, o luna este mai mult decat suficienta pentru alegerea unui castigator. Iar cei care nu stiu cum functioneaza sistemul au o luna de zile in care pot cere lamuriri, atat de la mine cat si de la partenerii de tranzactii.

(sursa foto)

Recomandă:
Articol din categoria
Funcționarea site-ului
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.