Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Proiect foto colectiv: Fa o poza cu gunoiul din orasul tau

scris de Cristi Mosora în 28 aprilie, 2011

Proiect foto colectiv: Gunoiul din orasul tauCei care calatoresc mult au observat diferentele mari care exista intre localitati cand vine vorba de gunoaie si modul in care sunt acestea colectate. Diferentele exista atat din cauza nivelului de educatie al locuitorilor, cat si din cauza autoritatilor locale, care fac o treaba mai buna sau mai rea in gestionarea problemei salubritatii. Bineinteles, conteaza si marimea localitatii, cu cat are mai multi locuitori, cu atat se aduna mai multe gunoaie. Cu cat se consuma mai mult, cu atat se produc mai multe deseuri.

Apelam la tine pentru a face o radiografie a ritmului in care se produce gunoiul si modul in care se gestioneaza salubritatea in zona in care traiesti. Foloseste telefonul mobil sau aparatul de fotografiat si trimite-ne pozele tale!

Scopul proiectului foto:

Vrem sa vedem cum arata containerele/pubelele de gunoi in diverse zone din tara, in jurul orei 18:00, cand marea majoritate a oamenilor au ajuns acasa de la servici, si masinile de la salubritate nu au ajuns inca pentru colectare. Cat de mult gunoi se produce in cartierul tau? Care este nivelul de civilizatie al locuitorilor din acea zona? Cat de potrivita este solutia oferita de firmele de salubrizare pentru volumul de gunoi produs?

Cum poti sa contribui?

Fa o poza cu containerele/pubelele de gunoi din vecinatatea locuintei tale. In functie de cat de convenabil iti este, incearca sa faci poza in jurul orei 18:00. Ai grija sa fie insotita de numele tau si de localitatea/cartierul in care locuiesti. O sa adunam toate contributiile comunitatii si vom alcatui o galerie foto pe tema „Gunoiul din orasul tau”.

Cerinte:

Trimite fotografia si detaliile ei printr-un email la adresa [email protected] Fotografia poate fi in orice format digital (.jpg, .tif, etc) si orice dimensiune, dar recomandam sa nu fie foarte mica sau neclara – nu ajuta pe nimeni o fotografie din care nu se intelege nimic. Este important ca poza sa fie facuta de tine (si nu luata de pe internet). Pe masura ce vor aparea, fotografiile vor fi publicate in albumul de pe Facebook. Pozele se vor trimite pana duminica, 22 mai 2011, cand o sa facem o selectie si o sa o publicam intr-un articol pe blog.

Impreuna cu comunitatea LucruriGratis, vei analiza fotografiile si vei vota:

 • Unde se produce cea mai mare cantitate de gunoi?
 • Care sunt zonele care au probleme cu gestionarea deseurilor menajere?
 • Care zona pare mai curata/civilizata?
 • Care este poza cea mai reusita?

(sursa foto)

Recomandă:
Articol din categoria
Discuţii, Proiecte și Pasiuni
9 Comentarii
 1. radu permalink

  misto ideea, o sa casc gura prin cartiere, ca stiu unele care sigur ar avea sanse de castig.

  • Pe langa ala „cel mai cel”, sa faci si o poza cu containerul la care duci gunoiul in mod normal. Nu castiga cel mai oribil, nici cel mai curat, vrem doar sa vedem cum stam cu curatenia prin tara.
   Eu sper ca nu stam chiar asa de rau, dar am ceva emotii 🙂

 2. ateb permalink

  Cu totii stim cat de mult gunoi se paote aduna. Si suntem toti obisnuiti cu el. Facand poze nu facem nimic mai mult decat sa ne obisnuim ochii si mai mult cu mizeria.
  Desi initiativa este extraordinari si o sustin, eu propun sa facem poze cu locuri curate, cu tomberoane ingrijite si sa aratam un exemplu ca se poate.
  Oamenii fac ceea ce sunt obisnuiti sa faca si sa vada.
  Haideti sa ii obisnuim cucuratenia.

  La TV in fiecare zi vedem crime aduse in ochii opiniei publice? Vi se pare ca asta opreste crima? Eu spun ca o propaga mai mult. La fel cum orice razboi impotriva a orice, nu face decat sa il continue.

  Per total, nu vreau sa incurajam cei ce vor participa la acest concurs sa caute cel mai murdar container. Pentru ca daca il vom cauta bine il vom gasi 🙂 Si probabil nu vom vedea unele curate 🙂

  Eu cred ca lumea va intelege ce incerc sa spun eu aici.
  Va urez o zi foarte buna.

  • Clar, ideea nu e sa il gasim pe cel mai murdar (chiar daca asta e moda), nici pe cel mai curat (nu vrem nici sa ne prefacem ca totul e perfect). Pur si simplu punem o poza cu gunoiul pe care il vedem zilnic in cartierul in care locuim. Ca sa putem sa facem niste comparatii. Nu are rost sa trisam, ca ne furam singuri caciula 🙂

 3. Pandy permalink

  Nu vreau sa ofensez pe nimeni…pot face poze la Palatul Parlamentului – ducand cu gandul la ceea ce se afla in interiorul lui, nu cladirea propriu zisa, ci gandacii care misuna prin ea.

 4. Pandy permalink

  Nu s-a inteles comentariul, gandaci = parlamentari 🙂

  • Ba s-a inteles perfect metafora 😉 In continuare astept poza, chiar o sa o postez in galerie.


Trackbacks & Pingbacks

 1. Proiect foto colectiv: Gunoiul din orasul tau

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.