Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Facebook Like – Cum afişezi corect imaginea şi descrierea articolului

scris de Cristi Mosora în 8 mai, 2011

Facebook Like - Cum afisezi corect imaginea si descrierea articolelorAi observat că în ultimul timp Facebook a făcut schimbări majore la butonul de Like, acesta preluând şi funcţia de Share. La fel de bine ai observat şi că de cele mai multe ori când dai Like la un articol, acesta apare în NewsFeed cu un thumbnail ales aiurea (un banner de pe blog, un logo, un gravatar, etc), şi nu cu imaginea folosită în articol. Mi s-a întâmplat de multe ori şi ca descrierea articolului să lipsească din postarea linkului pe Facebook, sau să fie incompletă.

Ca să vezi ce anume preia Facebook din linkul articolului tău de pe blog, poţi să te joci cu instrumentul Lint. Introduci linkul, apeşi enter, apoi îţi pui mâinile în cap când vezi ce harababură face Facebook din tagurile tale meta.

La workshop-ul de ieri mi-a spus Vali că există nişte setări/pluginuri pentru WordPress care rezolvă problema asta, aşa că am petrecut vreo 6 ore studiind fenomenul şi încercând să găsesc o rezolvare. Am citit mai multe articole (cele mai relevante: 1,2,3,4) şi am testat vreo 15 pluginuri diferite.

Cum nu mă pricep prea bine la programare, m-am oprit la soluţia cea mai uşor de implementat şi care îşi făcea treaba cel mai bine: folosirea de pluginuri. Cu ocazia asta am înlocuit şi pluginul de Facebook Like cu unul mult mai deştept.

Dacă nu vrei să îţi bati capul cu editare de fişiere .php şi testare de pluginuri de WordPress, te invit să foloseşti  direct combinaţia mea câştigătoare:

 1. Facebook Like Button – Chiar dacă se numesc aproape la fel, sunt diferenţe uriaşe între pluginurile pentru butonul Like. Acesta îţi permite să setezi limba dorită, să controlezi locurile în care se afişeaza butonul (homepage, articol, pagina, etc), are suport pentru butonul de Send, opţiune pentru iFrame/XFBML, setări de layout şi de aliniere.
 2. Description for Facebook – În formularul de scriere a articolelor iţi apare o fereastră în care poţi completa un teaser personalizat pentru Facebook. Dacă foloseşti şi un plugin de SEO, vei completa acolo descrierea pentru browsere (maxim 160 caractere), iar pentru Facebook vei putea folosi o descriere separată, mai detaliată.
 3. Facebook Like Thumbnail – La fiecare articol preia featured thumbnail, dacă acesta nu există ia prima imagine din articol, iar dacă nu există nici aceasta, preia o imagine predefinita de tine.

Sunt 3 pluginuri mici, la care nu trebuie sa faci nicio setare (în afară de butonul Like, pe care trebuie să îl configurezi). Numai în această combinaţie am reuşit să fac butonul de Like să meargă cum trebuie. Te invit să testezi rezultatul dând Like la acest articol 🙂 şi să mă anunţi dacă ceva nu merge cum trebuie.

Recomandă:
Articol din categoria
Sfaturi gratis
9 Comentarii
 1. Mersi de articol si de sfaturi. din pacate la mine nu merge ala cu thumbnail pentru ca e vreun bai de la tema. 🙁 am sa caut si alte solutii.

 2. Salut,
  Nu am gasit o forma de contact si am apelat la forma de coment;
  Vroiam sa te anunt pe calea asta de un serviciu pe care il ofer gratis – este vorba de logo design.
  Ma gandesc ca multi ar fi interesati de acest serviciul pe care il ofer gratis.

  mersi mult, o saptamana faina!

 3. Dar pentru Blogger nu e nimic?

 4. Multumesc… dar nu inteleg nimic. E prea complicat pentru mine.
  Singura mea problema e ca nu apare si descrierea articolului, apare doar poza si titlul. Atat. Apare ceva de genul acesta: http://3.bp.blogspot.com/-uGLAk5RiKrw/TdFUMW02AGI/AAAAAAAAAJc/bMClCpcICEg/s1600/asdas.jpg

  • Da,stiu, e oribil, asta a fost motivul pentru care am cautat pluginurile astea pentru WP 🙂
   Sfatul meu e sa iti rogi vreun prieten care stie html sa iti repare blogul. Sau, daca te lasa inima, sa te muti pe WordPress 🙂

 5. maria permalink

  Mie nu imi apare meniul Plugin…ce as putea sa fac?

  • Salut Maria, pluginurile se instaleaza pe un blog WordPress. Ele te ajuta sa pui un buton de Like, la fel cum exista unul la sfarsitul articolului de mai sus.
   Nu sunt pentru Facebook, cum presupun ca ai inteles gresit. Daca nu ai inteles gresit, si te referi si tu la WordPress, sa imi dai mai multe detalii, in mod normal ar trebui sa gasesti meniul Plugins pe bara din stanga a paginii de administrare a blogului.


Trackbacks & Pingbacks

 1. Cum a fost la workshop-ul gratuit cu bloggerii din Braşov

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.