Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Cum faci conversia automată a profilului Facebook în Pagină

scris de Cristi Mosora în 3 iunie, 2011

Iată ce trebuie să faci pentru a-ţi converti automat Profilul de Facebook într-o Pagină:

 1. Te loghezi în profilul de Facebook
 2. Intri aici: http://www.facebook.com/pages/create.php?migrate
 3. Selectezi tipul paginii de Facebook pe care doreşti să îţi muţi profilul

migrare-automata-profil-pagina-facebookOdată ce ai facut migrarea, prietenii care sunt deja confirmaţi vor fi transformaţi în membri ai Paginii. De asemenea, poza ta de la profil va fi transferată ca şi poza de profil a paginii. Restul de conţinut (albume foto încarcate, conţinutul Wall-ului, etc) se va pierde. Dacă nu vrei să pierzi toate aceste informaţii, îţi recomand ca înainte să faci migrarea să îţi salvezi o arhivă cu tot conţinutul profilului tău de Facebook (Account->Account Settings->Download your information).

După ce ai creat Pagina nouă, vei putea să te loghezi în continuare cu adresa de email şi parola pe care le-ai folosit şi la profil. Din acest punct, Profilul tău nu mai există.

Înainte să faci migrarea automată spre pagină, cântăreşte riscurile!

Cea mai mare problemă pe care au semnalat-o userii până acum este legată de vanity url (username). Când profilul tău are deja un vanity url, acesta se pierde dacă faci migrarea automată la Pagină. Url-ul  pe care ţi l-ai personalizat va da o eroare „page not found”. De asemenea, oamenii au semnalat erori şi când au încercat să îşi creeze un vanity url nou, prin metoda normală. Dacă te găseşti în situaţia asta, se pare că soluţia vine de la Facebook, după ce te plângi pe forumurile lor de suport şi aştepţi câteva zile să îţi repare problema.

Am auzit şi cazuri în care Facebook a dat eroare în timpul migrării. Prietenii nu au fost transformaţi în Fani, iar respectivii au fost nevoiţi să apeleze la Forumurile de Suport Facebook (sentimentul este asemănător cu statul în sala de aşteptare la medicul de familie în luna februarie, când toată lumea are gripă).

Alte riscuri:

 • Odată ce ai făcut migrarea, este imposibil sunt şanse mici să reuşeşti să inversezi procedura.
 • Pierzi anumite informaţii despre prietenii tăi (alertele pentru zilele de naştere)
 • Nu mai poţi să scrii pe Wall-ul prietenilor tăi
 • Pierzi toate postările pe care l-ai avut pe Wall-ul propriu
 • Cererile de prietenie „în aşteptare” se pierd
 • Nu mai poţi să comunici prin chat cu prietenii tăi
 • Nu poţi să faci migrarea spre o pagină existentă
 • Nu mai poţi să recomanzi pagini prietenilor tăi

Cu ce te ajută să ai o Pagină pentru afacerea ta, în loc de Profil

Dacă ai creat un Profil pentru afacerea ta, la un moment dat va trebui să faci pasul acesta şi să te muţi pe o Pagină. În primul rând din cauza Termenilor si Condiţiilor, în care Facebook spune foarte clar că este interzis să foloseşti un Profil pentru o afacere. Deci rişti oricând ca Facebook să îţi blocheze profilul pentru încălcarea regulamentului.

Dar Paginile au şi alte beneficii, cum ar fi numărul nelimitat de Fani (cu Profilul poţi să ai maxim 1000 Prieteni), aceştia pot să devină membri ai paginii mult mai simplu (un simplu Like, nu mai e nevoie sa aprobi cererile de prietenie), accesul la Statistici detaliate (Insights) despre activitatea Paginii, folosirea de Aplicaţii, landing tab, Facebook Ads, interacţiunea cu alte Pagini, etc.

Eu nu recomand conversia automată a Profilui spre Pagină. În schimb, consider că este mult mai „ecologic” să faci migrarea manual, prin metodele clasice. Asta presupune să creezi si sa configurezi o Pagină nouă, să anunţi pe Profil că în termen de x zile/luni toată activitatea afacerii tale se va muta pe noua Pagină, şi să recomanzi periodic prietenilor sa devină fani ai Paginii, timp în care vei posta conţinut şi pe Profil şi pe Pagină, în paralel. Durează mai mult, este mai mult de muncă, este posibil să nu reuseşti să atragi toţi prietenii pe noua Pagină, dar eu consider ca beneficiile depăşesc cu mult dezavantajele.

Tu ce părere ai? În ce cazuri merită să faci conversia automată spre Profil, înainte ca cei de la Facebook să repare bug-urile şi neajunsurile acestei funcţii? Ai şi alte întrebări despre Facebook Pages sau Facebook Profiles?

Pentru mai multe informaţii, poţi urmări şi secţiunea de Help a Facebook-ului: ‘Converting your Profile into a Page’.

Cristi Mosora

Recomandă:
Articol din categoria
Sfaturi gratis
13 Comentarii
 1. Mihaela Ciobanu permalink

  Multumesc pentru sfaturi, eu ma gandeam ca acest upgrade are doar avantaje. Voiam sa il testez doar ca sa imi fac o idee cum este, nu stiam ca sunt sanse mari sa nu mai pot reveni la profil.

  • Cu placere, Mihaela. Daca mai sunt intrebari, le astept in articolul despre Facebook Pages.

 2. Dii permalink

  Salut , e posibil sa revin de la fan page la facebook profiles ? 🙁

 3. Florin Dumitrache permalink

  Salut !

  Am mare nevoie de ajutor, si cred ca ma poti ajuta.
  Am creat un cont pa facebook, la care am asociat o pagina, pe care o gasesti in link-ul urmator: http://www.facebook.com/pages/La-Ghermanesti/316370038404097?sk=wall

  Cum sa fac sa o pot accesa prin: http://www.facebook.com/LaGhermanesti.

  Am citit tot felul de articole dar nu sunt lamurit 100%, si nu vreau sa fac greseli ce nu pot fi reparate, pentru ca atunci cand cauti in facebook – la ghermanesti, gasesti 3 conturi:
  1. Restaurantul La Ghermanesti (Pin-fed) – este contul in care am creat cele doua pagini. Una ca afacere locala, pe care am sters-o dar tot apare la cautare si una ca restaurant/cafenea, ce vreau sa ramana
  2. La Ghermanesti – pagina ce vreau sa-mi ramana
  3. Restaurantul „La Ghermanesti” – pagina care a fost creata prima data, si nu reusesc sa o sterg

  I-ti multumesc anticipat pentru un raspuns rapid si eficient.

  Cu respect,
  Florin Dumitrache

  • Salut Florin, observ ca deja ai creat un username pentru pagina care vrei sa iti ramana, vad ca este „RestaurantulLaGhermanesti”.
   Ca sa nu fie confuzii, sa lamurim intai cele 2 concepte:
   – numele paginii este acela care apare pe Facebook (in cazul paginii care vrei sa ramana, este „La Ghermanesti”)
   – username-ul este numele de la URL, adresa pe care o introduci in browser pentru a accesa pagina facebook.com/username (in cazul de fata „RestaurantulLaGhermanesti”)

   In mod normal, Facebook te lasa sa modifici numele paginii doar daca ai mai putin de 10 fani la ea, iar username-ul, spun ei, nu se poate schimba, odata ales. Totusi, eu am reusit sa imi schimb o data username-ul, iti recomand sa faci o incercare:
   – intra pe http://www.facebook.com/username/ , selecteaza pagina la care vrei sa schimbi username-ul, si vezi daca iti da voie sa o modifici.

   Succes!

 4. Catalin permalink

  Am o problema destul de ciudata, administrez pagina de facebook a unei pers publice, mai exact am facut scimbare din profil in pagina si au trecut 24 de ore si nu s-a activat, iar nr de fani a scazut de la 244 la 133…ce-i de facut? Mulțumesc!

 5. Elis permalink

  Buna.mi.am schimbat profilul de facebook in pagina si acum incerc sa il fac la loc.am citit cand ai spus ca este aproape imposibil sa imi revina la profilul de facebook dar as vrea sa te rog daca ai putea sa imi spui cum sa fac.as vrea sa incerc si acele mici sanse.mersi

  • Elis, vezi ca in articol am pus un link catre pagina de la care poti sa soliciti revenirea la profil. Succes!

 6. Sandra permalink

  Buna. Eu administrez o pagina, insa de fiecare data cand vreau sa distribui ceva de pe aceasta pe alte pagini, apare ca si cum eu (adica profilul meu personal) am distribuit postarea respectiva. Ce trebuie sa fac ca sa nu se intample asta? Multumesc anticipat.

 7. Tudor permalink

  Salut. Am si eu un cont Facebook prin care comercializez un anumit tip de produse si am o intrebare.Spuneai mai sus ca daca apelez la ‘migrare’ nu mai pot sa comunic cu ‘fanii’ mei prin chat.Intrebarea este: Daca imi ‘construiesc’ o pagina manual, pas cu pas, pot sa comunic prin chat cu ‘fanii’ ?

  • Salut Tudor, daca transformi profilul personal intr-o pagina de Facebook nu vei mai putea sa vorbesti pe chat cu prietenii din cauza ca paginile nu au prieteni, deci nici chat. Deci si daca iti creezi manual o pagina de la zero nu vei putea sa comunici pe chat cu prietenii (doar cu cei de pe profilul personal, pe care nu il vei pierde daca nu faci migrarea).

   La pagini exista o sectiune de mesaje, prin care fanii pot sa iti scrie, iar tu sa le raspunzi. Insa nu poti sa initiezi tu mesajele.


Trackbacks & Pingbacks

 1. Îţi răspund la întrebările despre Facebook Page

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.