Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Expoziţia caritabilă „Corul Inocenţilor” – Braşov

scris de Balan Laurentiu în 9 iunie, 2011

Corul InocentilorOameni faini, vă scriu pentru a vă spune despre primul dintre evenimentele frumoase pe care HOSPICE le organizează la început de vară. În perioada 20-26 iunie 2011, vom expune, împreună cu voluntarii, 5.000 de figurine de ceramică în Piața Sfatului – Braşov, într-o manifestare care se vrea a fi o modalitate de strângere de fonduri pentru copiii cu cancer, leucemie, distrofii neuro musculare, malformații congenitale îngrijiti de Fundația HOSPICE Casa Speranței.

„Corul inocenților” sosește la Brașov pentru a înălța o rugă dedicată copiilor care se confruntă direct cu durerea și acceptarea unui diagnostic de boală incurabilă.

Fiecare figurină reprezintă un chip uman, în formă satirizată. Ne privesc într-o strigare de la cei 15 cm înălțime. O mulțime de portrete unicat, chipuri modelate în lut, care transmit trăiri precum fericirea, tristeţea, spaima, uimirea sau bucuria.

Banii strânși în cadrul expoziției vor acoperi parte din costurile de îngrijire paliativă specializată pentru un număr de 180 de copii beneficiari.

Zilnic, organizăm o tombolă astfel încât un număr de 10 donatori vor avea șansa de a-și alege o miniatură din cele expuse.

Acest proiect doreşte a fi o platformă de susţinere, un ajutor, în primul rând financiar, pentru copiii cu dizabilităţi. În al doilea rând, unul de sprijin moral pentru copii şi familie şi, în al treilea rând, poate fi un experiment de îmbinare a simţului artistic cu cel civic şi cel caritabil”, declară Andrei Pandea Antonescu- artistul care a realizat expoziţia „Corul Inocenţilor.

Fundaţia HOSPICE Casa Speranței este prima organizaţie de caritate din România având misiunea îngrijirii bolnavilor incurabili în faze avansate şi terminale, în special bolnavi de cancer. Serviciile hospice sau „îngrijiri paliative specializate” contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavilor incurabili prin tratamentul durerii şi a celorlalte simptome asociate, suport psiho-emoţional, social şi spiritual. Serviciile noastre sunt gratuite şi se adresează populaţiei din Brașov, județul Brașov și București.

Dacă doriți sa ne ajutati și voi în cadrul expoziției, avem nevoie de echipe de 10-15 voluntari pentru a asigura interval orar de 4h, 11.30-15.30 sau 15.30-19.30. Mă găsiți pe mobil 0728/130076, mail: [email protected] sau pe facebook.com/laurentiu.balan. Mai mult, ne puteți ajuta și prin promovarea evenimentului dedicat expoziției pe facebook, de aici.

Mulțumesc,
Laurențiu.

(sursa foto)

Recomandă:
Articol din categoria
Proiecte și Pasiuni
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.