Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Sondaj – Limita de înscrieri la ofertele gratuite

scris de Cristi Mosora în 18 august, 2011

limita inscrieriMomentan, fiecare membru LucruriGratis poate să se înscrie la un număr limitat de oferte gratuite (limita = 5 + reputaţia). Ce spuneţi, mărim această limită?

Cei care cunosc LucruriGratis de la început, ţin minte că iniţial nu exista nici o limitare pentru înscrierea la oferte. Cu timpul am ajuns la concluzia că este mai bine să condiţionam într-un fel aceste înscrieri. Am dorit în felul acesta să încurajăm cât mai mulţi oameni să ofere lucruri gratis, şi să creştem calitatea tranzacţiilor pe site (mă refer la oameni, nu la obiecte). Mai multe detalii despre decizia de acum 15 luni puteţi citi aici. Rezultatul acestor măsuri a fost pe măsura aşteptărilor, numărul de oferte gratuite a crescut, în timp ce abuzurile de pe site au scăzut.

Aş vrea să facem un experiment, să slăbim puţin robinetul. Să vedem dacă o limită mai generoasă pentru înscrieri ar creşte calitatea tranzacţiilor, sau dimpotrivă, ne-ar întoarce la problemele de care ne-am lovit şi la început.

Alegeţi cu responsabilitate!

Vă rog deci să selectaţi din chestionarul de mai jos varianta care vi se pare cea mai bună. Aveţi în vedere că introducerea limitei a fost un compromis între cele 2 extreme:

 • Avem la o extrema înscrierea fără limite, care ajută la creşterea traficului pe site, creşte şansele de a găsi oamenii cei mai potriviţi pentru lucrurile pe care le oferim, ne permite să primim mai multe lucruri gratuite. În acelaşi timp însă, creşte numărul înscrierilor nejustificate, unii membri devin mai puţin responsabili în tranzactii, oamenii oferă mai puţine lucruri gratis.
 • La cealaltă extremă avem înscrierea limitată doar de reputaţie. În cazul ăsta oamenii sunt foarte grijulii cu reputaţia lor, se străduiesc să fie cât mai responsabili în tranzacţii, se abonează doar la ofertele de care au cu adevărat nevoie, oferă la rândul lor cât mai multe lucruri gratuite. Dezavantajele vin din faptul că ofertanţii găsesc mai greu doritori pentru articolele înscrise, doritorii renunţă de multe ori la produse de care ar fi avut nevoie pentru că nu au înscrieri disponibile, traficul de pe site este mai mic, oamenii se pot plictisi mai repede de site.

Noi trebuie să ne poziţionăm undeva la mijloc, între cele 2 extreme, astfel încât să beneficiem de cât mai multe avantaje, şi să ne lovim de cât mai puţine probleme. Până acum a funcţionat formula noastră (Limita înscrieri = 5+Reputaţia), e cazul să testăm o varianta mai permisivă:

[polldaddy poll=5434012]

Am pus şi cele 2 extreme în chestionar, cu toate că nu suntem pregătiţi pentru una dintre aceste soluţii, vreau doar să văd dacă există mulţi oameni care şi le-ar dori. O să studiez răspunsurile voastre în următoarele două săptămâni, şi cu ajutorul lor voi lua o decizie. Una delicată, cu consecinţe pe termen lung asupra platformei şi a comunităţii LucruriGratis, aşa că vă mulţumesc în avans pentru ajutor!

(sursa foto)

Recomandă:
Articol din categoria
Comunitate, Discuţii, Funcționarea site-ului
13 Comentarii
 1. carmen permalink

  nu merge situl acum, e vreo problema? ma trimite catre o pagina de yahoo

  • Dimineata am facut o schimbare la servere, si dureaza ceva timp pana e luata in considerare de toti providerii de internet. Mie imi aparea site-ul cazut acum vreo 3 ore, si a tinut vreo ora, in acelasi timp aveam prieteni care puteau sa acceseze site-ul.
   Deci e o chestiune de timp pana se rezolva. Poti sa incearci sa stergi memoria cache la browser, sau sa reaccesezi site-ul putin mai tarziu, dupa un reboot al calculatorului. Iar pagina de Yahoo pe care te trimite imi ridica doar semne de intrebare, nu stiu care e faza cu ea. Poti sa imi spui adresa paginii?

 2. Foarte buna ideea cu sondajul.Eu as zice ca 10 + reputatia e cea mai buna metoda.
  Problema e ca sunt foarte multi care se inscriu in limita celor 5,sau se inscriu doar la o oferta,dar nu ofera nimic,nu ii intereseaza sa-si mareasca reputatia..trebuie gasita si o motivatie pentru ei,cumva 😕

 3. stlivus permalink

  Limitarea numarului de inscrieri afecteaza doar la inceput, dupa ce reputatia ajunge la 5-20, doritorii se pot inscrie simultan la suficiente articole. Chiar si asa, acestia pot urmari ofertele si pot intra pe site de mai multe ori pe zi, inscriindu-se cu putin timp inainte de expirarea perioadei de inscrieri.
  Da, cred ca ar fi bine sa cresteti putin numarul, nu prea mult, 10 pare in regula, este un numar rotund.

 4. pitigoi mircea permalink

  Buna ziua,sa stiti ca ar fi bine sa fie limita de inscriere cat mai mare de ce?
  este un lucru placut inaintea Lui Dumnzeu sa daruiesti ceva ,si cand daruiesti sa dai din toata inima ta,Dumnezeu te va rasplati in-zecit cel care da,Dumnezeu sa binecuvanteze acest sait cine l-a facut si cine ofera din inima ,nu conteaza cat de mic este acel lucru care ofera ,conteaza sa fie din inima si sa gandeasca ca Domnului Isus ii place ce vede amin!

 5. Ioana Alexandru permalink

  Initial as fi vrut sa votez varianta extrema insa cred ca este putin cam extrema. Mie, ca membru oarecum vechi cu x lucruri oferite mi-ar conveni sa am limita egala cu reputatia insa pentru un membru nou este putin aiurea DESI scopul acestui proiect este sa ajute oamenii care nu au ce face cu anumite obiecte respectiv pe cei ce au nevoie de anumite lucruri, nu sa fie totul transformat intr-un balci de lucruri gratis.
  Vad proiectul acesta ca pe un proiect de reciclare si consider ca limita de pana acum, respectiv 5 obiecte este relativ ok fiindca atunci lumea cand afla de site – o spun din experienta personala – reactioneaza cam asa: „Bun, daca e moka, dati-mi doua!” iar eu raman tot la ideea de a oferi un lucru celor care chiar au nevoie de acel lucru.

 6. Ps: avem primul membru cu reputatia de peste 1000…adelline…eu ii spun felicitari,se pare ca e foarte activa pe site 🙂

  • Da, doamnei nu ii place sa i se ridice osanale, ca altfel ii dedicam un articol de multumire pe blog 🙂 Este un exemplu pentru noi toti.

 7. cum ma fac membru

  • Salut, intra pe site (www.lucrurigratis.ro), si gasesti in coltul din dreapta sus butonul de inscriere pe site. Dupa ce ai un cont, poti sa te abonezi la ofertele care ti se par interesante.
   Succes!

 8. Intradevar exista persoane care nu vin aici pentru reputatie..etc 🙂
  eu m-am bucurat cind am auzit de acest site pentru ca puteam oferii lucrurile care nu le mai folosesc, in special carti pe care nu le pot tine din lipsa de spatiu ca am doar o camera si bucataria + baia asa ca nu am unde depozita. Cred ca am aruncat peste 100 de carti pe care la mine in sat nu le-a vrut nimeni. Chiar nu ma intereseaza reputatia sincer.
  Sper sa reusesc sa trimit intr-o saptamana cartile la cei care o sa-i aleg (grea treaba si asta… sincer zic ) astazi am fost la mine la magazin si abia au gasit aceia sa-mi dea o cutie…. si m-au privit si ciudat ca le-am cerut cutie :)… si mai am nevoie de 3-4 :))))) pe care nu stiu de unde sa le fac rost.

  • Dupa ce primesc marfa le raman cutii multe, pe care le arunca deobicei. Daca nimeresti pe acolo exact cand trebuie… 🙂


Trackbacks & Pingbacks

 1. Cum sa te abonezi la mai multe oferte gratuite cand ai reputatia mica

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.