Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 286

Ieri am participat la Webstock. Ce a însemnat ziua de ieri pentru LucruriGratis?

scris de Cristi Mosora în 24 septembrie, 2011

webstock 2011Webstock este un eveniment care adună comunitatea online din România pentru a discuta despre cele mai noi tendinţe în social media, bune practici, comunicare şi promovare online. Am primit şi eu o invitaţie, aşa că ziua de ieri am petrecut-o în Bucureşti, înconjurat de oameni din online-ul românesc.

Nu o să vorbesc despre organizarea evenimentului (brici), sau despre ce s-a tratat acolo (super), pentru că au facut-o deja foarte mulţi oameni. O să vă povestesc în schimb ce a însemnat ziua de ieri pentru proiectul LucruriGratis: 

1. S-a finalizat mutarea pe serverul nou

De acum rulăm pe un server mai performant (mersi, Cristi). Serverul vechi a avut din ce în ce mai multe probleme în ultimul timp, ne trezeam cu site-ul blocat când ne era lumea mai dragă şi aveam mai multă nevoie de el. De acum sper că serverul se va mai chinui doar când ne vom înghesui câteva mii de oameni simultan pe el 🙂

2. Mi s-a propus să promovez un eveniment

Ieri, la Webstock 2011, am primit confirmarea: cât de curând, vă voi spune despre un eveniment important care se va întâmpla la Braşov. Este vorba de distracţie, ştiu că majoritatea sunteţi tineri, aşa că vă voi ajuta să nu scăpaţi ocazia. Ce e minunat este ca toate părţile vor avea de câştigat: voi veţi avea şansa de a vă simţi bine împreună cu prietenii, organizatorii îşi vor promova evenimentul, iar LucruriGratis va primi nişte bani. Cu cât creşte mai mare, cu atât LucruriGratis are nevoie de mai multe resurse. Deci să vină cât mai multe ocazii de genul ăsta! 🙂

3. Am găsit susţinători pentru realizarea unei campanii de promovare LucruriGratis!

Acum vreo lună am început să lucrez la un plan. M-am gândit la o modalitate de a creşte vizibilitatea proiectului nostru. Să convingem cât mai mulţi oameni să doneze lucrurile de care nu mai au nevoie. Să convingem oamenii să arunce mai puţine obiecte funcţionale la gunoi. Să le arătăm oamenilor cât de uşor (şi rewarding – are limba româna un cuvânt care ar fi mers aici??) este să ajuţi un străin. Să le aratam celor sceptici că pot face toate lucrurile astea prin LucruriGratis, că sistemul nostru chiar funcţionează.

Am trasat toate detaliile, rămăsesem la etapa în care trebuia să obţin ajutorul câtorva oameni, fără de care campania nu are şanse de reuşită. Webstock 2011 a adunat laolaltă toţi oamenii importanţi din online, aşa că mi-a fost simplu să îi abordez pe cei de care aveam nevoie. De câte ori mă gândesc la asta (inclusiv acum) îmi apare pe faţă un zambet copilăresc, de mulţumire: Avem susţinători! Mai am de rezolvat câteva detalii mici, şi putem să dăm drumul la treabă. Dacă totul iese conform planului, o să urmeze o creştere substanţială a numărului de membri şi oferte gratuite în comunitatea LucruriGratis.

Este mult? Este puţin? Eu unul mă bucur foarte mult că am primit invitaţia lui Cristian Manafu de a participa la Webstock 2011, şi îl consider parţial responsabil pentru micile victorii pe care le-am trăit ieri. Iar colac peste pupaza (nu îmi dau seama dacă e vreo legatură), astăzi au fost înscrise pe site peste 100 oferte gratuite!

Cristi Mosora

Recomandă:
Articol din categoria
Discuţii
13 Comentarii
 1. Felicitari si ma bucur ca lucrurile merg din bine in mai bine. Ma bucur sa aud vesti faine de la tine 😀

 2. :Nu-mi vine să cred ce ai făcut la hyperlink-ul ăla :))

  • Imi era frica sa nu treaca neobservat 🙂 Luasem articolele de pe twitter, cu hashtag-ul #webstock11. Iar cand am ajuns la articolul vostru, si am vazut cate litere ar fi trebuit sa linkuiesc…

 3. :)) Noi am fost mai zeloşi, ca să avem un manual întreg. Dar e ok şi dacă menţionezi ce ţi-a plăcut ţie. Data viitoare aştept un paragraf întreg de litere, să trecem la nivelul II.

 4. alina permalink

  Satisfacator – cam asa s-ar putea traduce sentimentul pe care il ai cand donezi ceva-cuiva care se bucura de a primi di la tine..
  Faptul ca ne costa asa de putin (in termeni de timp, ma refer, ca din alte puncte de vedere nu sunt costuri) face ca satisfactia sa fie si mai mare. Bafta in continuare, Cristi !

  • Mersi Alina, „satisfacator”, „recompensator”, „multumitor” erau variantele la care m-am gandit, dar parca nu surprind exact ceea ce as fi vrut sa spun prin „rewarding”. Si nu imi placeau cum suna in context, simteam ca au si alte intelesuri, asa ca le-am bagat pe toate in paranteza 😛

 5. Felicitari, de cind te-am vazut prima oara si mi-ai vorbit de proiectul tau, pe Tampa la escalada, mi-a placut entuziasmul tau stiam ca vei merge departe si cu atat mai mult ca ai investit in ceva util multora, Succes in continuare !

 6. szigeti andrei adrian permalink

  super tare tot ce faceti felicitari cristi mosora si la mai mare .Daca vrei eu pot veni la orice eveniment bineinteles daca am unde sta peste noapte nu imi trebuie bani eu sunt animator mai precis clovn promovez magazinele din magazinele mari cum ar fi real si auchan si pot face atmosfera ,promovare , baloane modelate ,desene pe fata absolut gratuit si mai am si alte idei bune pentru site daca ai un pic de timp ai putea sa ma contactezi sa iti impartasesc ideile mele.proiectul tau cu lucruri gratis este cel mai tare proiect pe perioada asta de criza celor care le-am spus despre site din targu mures s-au inscris si o se mai inscrie asta va garantez si pentru sponsorizari, bani si alte chestii tari pentru site suna-ma cu respect andrei


Trackbacks & Pingbacks

 1. Don #Webstock11 – the evenimentfather « « Spada
 2. A fost si Webstock 2011 » Siteguru.ro - Blog despre Social Media, SEM, PR
 3. Invitatie gratuita la Petrecerea Desperados din Brasov!

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.