Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287
Tags


Cui nu-i place o glumă bună?

scris de Cristi Mosora în 15 octombrie, 2011

Râsul este considerat cel mai bun medicament. O porție bună de râs relaxează, detensionează mușchii, crește sistemul imunitar. S-a dovedit că oamenii care au un simț al umorului dezvoltat sunt mai bine văzuți în grupul de prieteni, și au mai multe șanse de a-și găsi un partener/parteneră. Până la urmă, cui nu-i place o glumă bună?


Apropo, știați că…

75% din apelurile la serviciul 112 sunt glume sau false urgențe?

glume proasteCe înseamnă asta? În linii mari, că atunci când cineva chiar are probleme grave și apelează 112, trebuie să aștepte pe linie până își termină glumele 3 oameni cu simțul umorului, sau care abuzează de acest serviciu pentru că e gratuit. Abia apoi poate să cheme o ambulanță, un echipaj de poliție sau de pompieri.

Nu vreau să îndemn pe nimeni să renunțe la umor și bună dispoziție, dar sunt unele cazuri în care „glumele” pot avea consecințe tragice. Și sunt șanse mari ca acești glumeți să nici nu fie conștienți de acest lucru atunci când fac poantele la telefon.

Și tu poți schimba ceva!

Poate ați auzit de campania „Salvez.ro – O viață poate depinde de tine”, probabil ați și văzut clipul de mai sus la TV. Ei și-au propus să aducă în atenția publicului acest fenomen. Iar Florența, o prietenă din Brașov a venit și cu o solutie mai punctuală:

În cadrul unui concurs organizat de Pepsi, ea a înscris un proiect prin își propune să ajungă prin școli și să discute cu copiii între 11 și 18 ani despre acest fenomen. Sunt șanse mari ca la această vârstă copiii să nu fie pe deplin conștienți de gravitatea farselor prin telefon, iar cea mai bună soluție ar fi ca cineva să discute cu ei, să le prezinte niște statistici și să le lase niște materiale care să îi pună pe gânduri.

Pentru ca acest proiect să fie pus în practică, el are nevoie de cât mai multe voturi de la noi.

Cum se votează proiectul:

Dacă ai un cont pe Facebook și vrei să ajuți cu un vot, nu trebuie decât să dai click aici, și vei ajunge în pagina cu descrierea proiectului. Apeși pe butonul Votează (în partea stângă), și ți se vor cere niște permisiuni pentru a putea folosi aplicația concursului. După ce acceptați condițiile, va trebui să mai dați o dată click pe linkul de mai înainte (cel puțin așa am observat eu), și să apăsați din nou pe butonul de votare. Abia atunci se înregistrează votul.

Deocamdată nu sunt prea multe voturi la acest proiect, se pare că oamenii preferă sa ignore problemele de acest gen. Nu e prea plăcut să te gândești că oricând poți fi implicat într-un accident grav (Doamne ferește!), și ai impresia că dacă îți scoți din minte acest risc, îl elimini în mod real și din viața ta. Votarea se încheie pe 17 octombrie, mai avem câteva zile la dispoziție ca să schimbăm clasamentul.

În final, cea mai importantă lecție pe care trebuie să ne-o însușim este să NU FACEM astfel de glume la telefon. Să îi învățăm și pe cei din jur să nu le facă, și să ne educăm în acest fel și copiii. Viața celor din jur nu este o glumă!

Cristi Mosora

Recomandă:
Articol din categoria
Ajutor, Comunitate
2 Comentarii
  1. Bicu permalink

    Trebuie sa recunosc ca si eu … stiu pe „cineva” care a facut glume de genul asta cand era mic. Era o moda sa suni de la telefonul public cu fise la pompieri, si sa faci concurs de injuraturi cu pompierul de serviciu. Au trecut cativa ani buni pana sa imi dau seama cat de dobitoci eram…

    • Asta e nasol, ca la varstele fragede, copii nu isi dau seama ce rau fac, vad doar partea distractiva. De aia au nevoie de campanii de genul asta, ca sa le deschida ochii.

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.