Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Cum a fost #PrinBrașovulMeu 2011

scris de Cristi Mosora în 9 octombrie, 2011

PrinBrasovulMeu 2011Poate ați auzit de evenimentele de genul ăsta, care s-au organizat până acum la București, Cluj, Timișoara, Mediaș, Sibiu, și acum la Brașov. Ce se întâmplă la aceste întâlniri? O mână de bloggeri din localitatea cu pricina invită un grup de bloggeri din alte localități să le viziteze orașul, le arată cele mai interesante locuri și le povestesc despre istoria orașului. Actori implicați: din partea gazdelor – persoana care înițiază întâlnirea, cei care promovează evenimentul și îi însoțesc pe „musafiri” și sponsorii interesați de dezvoltarea turistică a orașului, iar din partea oaspeților – bloggerii din alte localități, care descopera orașul, au ocazia să cunoască oameni noi, și scriu pe blogurile lor despre întreaga experiență.

Ziua de ieri a fost friguroasă, dar asta nu ne-a împiedicat să ne facem treaba:

Am pornit la ora 10 de la Hotelul Aro Palace spre aleea După Ziduri, unde am vizitat Bastionul Graft, Turnul Alb și Turnul Negru. Am coborât spre liceul Andrei Șaguna, apoi ne-am îndreptat către Prima Școală Românească, unde am stat cuminți în băncuțele vechi de 200 ani și am ascultat istoria acestui loc minunat (felicitari domnului Prof. Dr. Vasile Oltean pentru munca depusă, și pentru prezentările pline de informații interesante, presărate cu umor, pe care le face).

PrinBrasovulMeu 2011

De acolo, ne-am îndreptat spre Poarta Schei, și am făcut o poză de grup la Strada Sforii. Am urcat pe Suișul Castelului, pe lângă zidurile cetății vechi, până la telecabina de Sub Tâmpa. Am urcat cu telecabina pe Tâmpa, am facut poze de la Belvedere, am băut o bere Ciucaș, și am coborât spre Brașov pe serpentine.

prin-brasovul-meu

În Piața Sfatului ne-am încălzit cu produse de patiserie(delicioase!!!) și un ceai cald la Come Back – german bakery, apoi am urcat pe Bulevardul Republicii și am ajuns la Bastionul Postăvarilor (deschis de 3 luni – Turnul în turn – un spațiu de expozitii foarte interesant) unde am băut un ceai cald, am ascultat live Cvartetul Corona (pentru melomani/cunoscatori, ne-am încălzit inimile cu Canon D – Pachelbel, Dansul Unguresc nr.5 – Brahms, Serenada nr. 13 a lui Mozart și Valsul nr.2 al lui Dmitri Shostakovich).

PrinBrasovulMeu 2011

Tot aici l-am cunoscut pe domnul Christian Macedonschi (din partea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din județul Brașov – partenerul evenimentului), un om minunat,  plin de energie, cu care urmează să mai colaborăm și pe alte proiecte. Timpul friguros și ploios nu ne-a permis să bifăm toate obiectivele pe care le aveam în plan, așa că ne-am retras spre seară la masă și socializare.

De ce v-am povestit toate aceste lucruri?

În primul rând pentru a vă deschide apetitul de a vizita locuri noi prin țara noastră frumoasă. Foarte mulți dintre noi preferăm o excursie costisitoare (și plictisitoare?) în Antalya, și ignorăm frumusețile care se află chiar sub nasul nostru.

Am vrut și să vă spun cât de important este să fii deschis spre a cunoaște oameni noi. În ultimul timp se organizează tot mai multe seminarii, workshop-uri, întâlniri, excursii gratuite. Toate sunt oportuniăți pentru a învăța lucruri noi, pentru a ne distra, pentru a suda prietenii, pentru a găsi parteneri pentru proiectele pe care dorim să le facem. Acesta este și motivul pentru care organizez întâlnirile comunității LucruriGratis la Brașov, și îi încurajez pe membrii din toată țara să îmi urmeze exemplul.

Alt motiv este că mă simt dator să îi recompensez cumva pe cei care au făcut posibil acest eveniment, au muncit pentru organizarea lui sau au acoperit cheltuielile necesare. Și cea mai bună (și facilă) recompensă este să vorbesc celor din jurul meu despre ce s-a întâmplat ieri.

Participând la PrinBrașovulMeu mi-a venit o idee pe care am putea să o aplicăm în comunitatea LucruriGratis: cum v-ar plăcea să organizăm din când în când excursii prin țară, să facem câte o gașcă dintr-un anumit județ, și să vizităm un Oraș pe care îl găsim interesant? Și în loc să bântuim străzile de nebuni, cu hărțile în mână, să fim conduși de câțiva membri din localitatea respectivă, care știu cel mai bine ce merită vizitat, și ne pot arăta lucruri care nu se găsesc în ghidurile oficiale de turism? Aștept părerile voastre, eventual sugestii pentru îmbunătățirea ideii și a punerii ei în practică 🙂

Cine a participat la #PrinBrașovulMeu?

Din partea gazdelor am fost eu cu Raluca Vasiliu, Ovidiu Eftimie (prinBrasov.com), Vali Petcu, Constantin Gabor, Manuel Cheța, Bogdan Ciungara, Alex Trofim, Nicoleta Băncilă, Ionuț Tudorel, Radu Balan și Cristina Birgu, Daniel Urda, Marius Balaban, Alex Pîrcălăboiu, și dacă am uitat pe cineva îl rog să îmi spună 🙂

Partenerul evenimentului a fost Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din județul Brașov, iar sponsorii au fost Bere Ciucaș, Aro Palace, Pensiunea Ambient, Pensiunea Noemi, Sergiana, Hotel Kolping și Come Back – German Bakery.

Oaspeții noștri au fost Elena Cîrîc, Toma Nicolau, Claudia Tocilă, Julius Constantinescu, Bogdan Dăscălescu, Dragoș Asaftei, Sergiu Vasile, Roxana Farca (de la lumeamare.ro), Codruța  și Mădălina Mezdrea.

Aștept cu nerăbdare să ne reîntâlnim!

Cristi Mosora

(surse foto: 1. Bogdan Ciungara, 2,4. Dragos Asaftei, 3. Bloghiță)

Recomandă:
Articol din categoria
Noutăţi şi Presă, Proiecte și Pasiuni
8 Comentarii
 1. Apreciez faptul ca mi-ai scris numele cu diacritice 🙂

  PS: Pe surori le cheama Mezdrea (Madalina si Codruta).

  Sa ne revedem cu bine!

  • Mersi, sunt vizual – daca nu citesc pe undeva numele persoanelor pe care le cunosc, nu le retin 😀

 2. Sa tot fie asemenea iesiri, nu? Stai ca tre sa mai scriu pe smbrasov si apoi si al mine. Somebody shoot me :))

 3. Bicu permalink

  Bai, da stiu ca v-ati plimbat.Ar f fain sa facem excursii din astea si cu colegii Lucruri Gratis din alte judete. Sa tot fii musafir :))

 4. foarte dracuta plimbarea!

 5. Vio permalink

  Legat de acel vals minunat el se numeste Eyes Wide Shut : http://www.youtube.com/watch?v=-xiwrqV7Tc8 .Ce as vrea sa stiu si eu acum de la voi : este deschis vizitatorilor Bastionul Postavarilor ? Aveti idee de un program ceva ? Ca as vrea sa vizitez acel loc simpatic 😀

  • Multumesc mult pentru hint! Intr-adevar, valsul a aparut pe coloana sonora a filmului „Eyes wide shut”, cu Tom Cruise si Nicole Kidman, este vorba de Dmitri Shostakovich – Waltz No. 2.
   Din cate am inteles, bastionul ar fi deschis zilnic (in afara de luni, ca orice alt muzeu), in momentul de fata gazduieste o expozitie de arhitectura. Programul cred ca e 9-17, ma interesez mai tarziu ca sa aflu informatii exacte.


Trackbacks & Pingbacks

 1. Impresii de sub Tâmpa. Bloggeri excursioniști la #PrinBrașovulMeu2

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.