Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287
Tags


Observatii de la primul Bazar cu Lucruri Gratis

scris de Cristi Mosora în 11 septembrie, 2012

Bazar cu Lucruri Gratis„A iesit perfect”, au spus multi dintre participanti. Si eu consider la fel, cu toate ca unele dintre argumentele mele sunt putin mai ciudate: am vanat scapari, lucruri care nu au iesit prea bine sau de care am uitat sa ne ocupam. Pentru ca asta a fost unul dintre obiectivele cu care am pornit la drum: sa gasim cea mai buna formula de organizare pentru Bazarul cu Lucruri Gratis, astfel incat sa fie simplu pentru oricine din tara sa il organizeze. Inainte sa trec la observatii vreau sa va reamintesc ca dorim sa extindem evenimentul in toata tara, si cautam voluntari care sa ne ajute sa ducem Bazarul cu Lucruri Gratis si in orasele lor.

Ce am observat la primul Bazar cu Lucruri Gratis:

 • Oamenii s-au aratat incantati de ideea Bazarului. Atat cei care au solicitat invitatii la eveniment, cat si trecatorii curiosi care s-au oprit sa vada „cu ce se mananca” bazarul nostru, toti si-au manifestat interesul pentru participarea la editiile urmatoare. Au fost oameni care au folosit formularul de inscriere la eveniment chiar si la 2 ore dupa ce el a inceput (imi pare rau ca nu am avut cum sa ii anunt in timp util unde sa ne gaseasca).
 • Atunci cand sunt pusi in fata unor lucruri gratuite, trecatorii de pe strada constientizeaza ca si ei ar avea o gramada de lucruri prin casa pe care ar vrea sa le daruiasca. Cu alte cuvinte, generozitatea este contagioasa, este de ajuns sa fim „contaminati” cu o fapta buna pentru se trezi in noi bunatatea si deschiderea pe care stilul de viata actual ne obliga sa le folosim tot mai rar.
 • Este bine sa pornesti la drum alaturi de cativa oameni implicati, si vreau sa le multumesc pe aceasta cale tinerilor de la Centrul de Voluntariat Brasov. Sa organizezi de unul singur un astfel de eveniment nu este doar greu, ci este si mai putin distractiv 🙂
 • Si acum imi vine sa ma felicit pentru faptul ca am inceput cu un experiment la o scara mai mica. Stiu ca multi oameni au fost deranjati de ideea de invitatie pentru participare, insa avantajele cred ca depasesc cu mult dezavantajele. O sa explic mai pe larg in Ghidul de Organizare al bazarului de ce este important sa faci o prima editie mai restransa.
 • Salata de fructe este de zece ori mai gustoasa atunci cand este preparata si mancata intr-un grup numeros 🙂

PS. Ati vazut pozele de la prima editie a Bazarului cu Lucruri Gratis de la Brasov? 🙂

Recomandă:
Articol din categoria
Întâlniri cu membrii
4 Comentarii
 1. Eu sunt din Tulcea si as fi dispusa sa ajut la un asemenea eveniment, dar as dori sa primesc(pe-email, daca se poate) mai multe detalii

 2. Salut Mireille, si multumesc pentru ca vrei sa ni te alaturi la acest proiect 🙂
  Te rog sa completezi formularul de aici -> http://bit.ly/bazar-lucruri-gratis-toata-tara , avem deja o lista cu cateva zeci de voluntari din toata tara cu care vom pune la punct urmatoarele intalniri. Formularul ne ajuta sa stim despre fiecare voluntar in ce localitate doreste sa participe la Bazar, cum poate sa se implice, etc. Completarea lui dureaza 1-2 minute.

 3. Rox permalink

  in bucuresti se face?


Trackbacks & Pingbacks

 1. 3 luni de Bazar cu Lucruri Gratis, in presa

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.