Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Un nou Bazar cu Lucruri (si ateliere) Gratis la Brasov

scris de Cristi Mosora în 8 octombrie, 2012

Bazar cu Lucruri GratisSambata, 13 octombrie, de la ora 14:00, te asteptam la ceainaria Ceai et caetera la o noua editie a Bazarului cu Lucruri Gratis. Ca de obicei, vei putea sa renunti la obiectele pe care nu le mai folosesti, iti vei alege dintre lucrurile aduse de ceilalti ceea ce iti place si iti foloseste, si mai mult, vei descoperi conceptul de ateliere gratuite propus de Incubator107.

Fara bani, fara schimburi, fara negocieri. Totul Gratuit!

Bazarul, organizat cu ajutorul voluntarilor, este o intalnire a comunitatii locale in care participantii aduc si ofera complet gratuit: produse in stare de functionare, servicii, buna dispozitie, discutii, prietenie, jocuri, si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate.

Incubator? Ateliere?

Ne vom elibera casa de lucrurile inutile si vom primi altele mai utile, pe gratis. Dar intr-o comunitate de oameni faini putem face si mai mult, putem sa oferim si din timpul si cunostintele noastre pentru a ne invata unii pe altii diverse abilitati. La asta se rezuma conceptul Incubator107, pe care il vei descoperi in cadrul Bazarului. Vei vedea cum functioneaza si veti putea sa contribui si tu cu idei de ateliere sau sa te inscrii ca si ucenic in lista celor deja existente.

Astfel, Bazarul cu Lucruri Gratis se va continua cu prezentarea urmatoarelor ateliere:

Inteligenta emotionala, Istoria Artei, Comunica-te: autocunoastere prin interactiune, Atelier de sculptura traditionala, Cum organizam un eveniment de nisa (un concert), Cum sa recunoastem personalitatile toxice, Atelier de pictura si colaj, Atelier de bijuterii handmade, Jonglerie, KultX – cum sa faci benzi desenate.

Modul de organizare a Bazarului cu Lucruri Gratis

– Incepand cu ora 14 , la etajul ceainariei vom avea standuri semnalizate corespunzator pentru fiecare categorie de obiecte (carti, imbracaminte, electronice, decoratiuni, etc)

– Intre orele 14:00 – 16:30 participantii vor sosi si isi vor aranja singuri obiectele aduse la standurile respective (atentie, obiectele curate/in stare buna de functionare)

– Participantii se vor invarti printre standurile Bazarului, isi vor alege lucrurile de care au nevoie, vor socializa, vor vedea programul Atelierelor si se vor hotara la care dintre ele sa participe

– La ora 16:30 vom incepe sa eliberam incaperile pentru a face loc Atelierelor. Daca nu va ploua si nu va fi foarte frig, vom muta o parte dintre lucrurile ramase pe terasa de la etaj, unde Bazarul va putea continua in paralel cu desfasurarea Atelierelor pana la ora 20:00.

– Intre 16:00 – 17:00, in salonul de la parter – Atelier de Inteligenta emotionala cu mesterul Nicoleta Topoleanu

– Intre 17 – 18 – Istoria Artei cu Ana Maria Guguian ora 17h (salon), Atelierul Comunica-te: autocunoastere prin interacțiune, cu Carmen Câmpean (camera visinie, etaj) si Sculptura traditionala Stefan Moscu (camera de jocuri, etaj)

– Intre 18 – 19 – Sa invatam GO! cu Clubul de GO Tengen (salon), Cum sa recunoastem personalitatile toxice, cu  Ruxandra Dragan (camera visinie) si Atelier de pictura si colaj cu Magda Iulia Giangu (camera de jocuri)

– Intre 19 – 20 – Atelier de bijuterii handmade cu Estera si Alexandra Chereches (salon), Jonglerie cu Vlad Moldovean (camera visinie), si KultX – benzi desenate cu Alexandra Hirlavu (camera de jocuri)

Vei avea oportunitatea de a trece din experienta in experienta si apoi sa te inscrii la atelierele care iti plac cel mai mult, pentru a-ti dezvolta abilitatile respective.

Ce se intampla cu lucrurile pe care nu le vrea nimeni?

Lucrurile ramase in urma Bazarului vor fi oferite prin intermediul site-ului LucruriGratis.ro, vor fi aduse la editia urmatoare a Bazarului (cele care nu s-au dat deja), sau vor fi folosite de catre Departamentul de Binefaceri pentru a ajuta diverse persoane cu posibilitati materiale reduse.

Ce zici, ne intalnim sambata?

Lasa un comentariu daca vii si tu la Bazar, ca sa ne facem o idee despre cati vom fi. Mai mult, anunta-ne daca vrei sa dai o mana de ajutor – ne-ar fi de folos o mana de artist care sa ne ajute cu designul pentru un flyer/banner, am mai avea nevoie de fotografi, de niste standuri (suporturi) pentru umerase, de cutii mari de carton, de persoane cu masini care sa ne ajute cu transportul obiectelor ramase, de sugestii de cazuri sociale care pot beneficia de obiectele ramase. Pentru cei care vor sa se implice in organizarea Bazarului (la Brasov sau oriunde in tara) avem si un grup pe Facebook.

PS. poti sa confirmi participarea sau sa iti inviti prietenii si pe EVENIMENTUL DE PE FACEBOOK 🙂

Recomandă:
Articol din categoria
Comunitate, Întâlniri cu membrii, Noutăţi şi Presă
18 Comentarii
 1. Viorica permalink

  Putem invita si alte persoane din afara grupului? De ex. o vecina. Merci.

  • Desigur Viorica, poate sa participe oricine vrea. Cu cat vom fi mai multi participanti, cu atat va fi mai interesant, mai multe lucruri gratuite, mai multa buna-dispozitie.

 2. Oana permalink

  Buna! Hainele trebuie sa fie calcate atunci cand le aducem? Pentru ca nu stiu in ce masura imi va permite timpul sa calc… Trebuie sa aducem si umerase pentru ele?

  • Salut Oana, ideea e sa nu fie murdare sau urat mirositoare, ca asa nu o sa le vrea nimeni. De calcat si aranjat se ocupa fiecare dupa ce le ia acasa 🙂
   Umerase nu trebuie sa aduci, dar ne-ar ajuta pe noi cu organizarea sa luam imprumut cateva umerase din sarma (din alea subtiri, care nu ocupa loc mult).

 3. Andreea permalink

  Vreau sa vin si eu! Sunt un hand-made artist, la inceput de cariera…:)…si as vrea sa particip mai ales la Atelierul de bijuterii hand-made! Probabil voi veni cu o prietena! 🙂

  • Salut Andreea, te asteptam sambata, impreuna cu prietena ta 🙂 Daca cunosti si alte persoane care ar dori sa participe la bazar, nu ezita sa le iei cu tine 🙂

  • Andreea permalink

   Multumesc! Asa voi face! Ne vedem acolo! 🙂

 4. Roxana permalink

  Voi fi acolo

 5. Monella permalink

  Voi veni si eu de data asta,mi-a placut ce am vazut data trecuta in poze si poate,ca voi veni si cu o mini gashculitza 🙂

 6. Mirela permalink

  Suna interesant. Voi veni cu siguranta insotita de prieteni.

  • Super, cu cat o sa fim mai multi participanti, cu atat o sa fie mai diversificata „gama” de gratuitati 🙂 Te asteptam la ora 14!

 7. alexandra permalink

  mi ar face mare placere sa fie si la sibiu ..apoi lucruri destule si in plus are oricine ..SI VOLUNTAR as merge

 8. Georgiana permalink

  Mi-ar placea sa vin ! Am ceva ce nu folosesc!


Trackbacks & Pingbacks

 1. Links – 09.10.2012 -- fulgerica's blog
 2. Un nou Bazar cu Lucruri Gratis la Brasov | Romania Pozitiva
 3. 3 luni de Bazar cu Lucruri Gratis, in presa

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.