Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Câteva gânduri despre bani

scris de Cristi Mosora în 5 octombrie, 2012

In cultura noastra exista tot felul de discutii despre ce inseamna banii si motivele pentru care ne dorim sa ii avem.

In realitate nimeni nu isi doreste banii, insa hai sa analizam putin lucrurile: tu de ce ti i-ai dori? Vrei o masina? Vrei sa platesti chiria? Vrei sa cumperi mancare? Vrei sa iesi in club? Vrei sa mergi la concert?

Nu iti doresti banii, ci lucrurile pe care le poti obtine cu ei.

Aud des oameni care spun ca „banii sunt sursa tuturor relelor”, sau ca „dorinta de a obtine bani este nociva”, insa nu pot sa fiu de acord cu ei: nimeni nu doreste sa obtina bani. Ne dorim lucrurile pe care le putem obtine cu ei.

„Omul acela, care este director la firma aia, ma va angaja si imi va da o parte din banii lui pentru ca voi munci 40 ore/saptamana pentru el. Apoi voi merge si ii voi da bani omului care vinde masina, celui care vinde bilete, celui care vinde mancare, voi plati chiria, voi plati utilitatile, voi cumpara pantofii aia misto pe care mi-i doresc de atata timp”.

Nu ne dorim banii! Faptul ca nu reusim sa ne dam seama ceea ce avem cu adevarat nevoie este o capcana uriasa in care am cazut foarte multi dintre noi.

Nu ne dorim nici macar pantofii, sau masina, sau casa!

De ce ai nevoie de pantofii aia faini? Pentru status social, pentru a te integra si a te simti acceptat intr-un anturaj. Si exista atat de multe alte cai pentru a obtine asta.

Nu ai nevoie de bani ca sa platesti chiria. Ai nevoie de fapt de un adapost, ai nevoie sa te simti intr-un mediu securizat in care sa stii ca esti ferit de pericole. Sunt multe alte cai prin care poti sa obtii asta.

Schimba-ti perspectiva din care privesti lumea, ofera ceva nou sau diferit oamenilor pentru a-i ajuta sa inteleaga cu adevarat ceea ce iti doresti si ai nevoie.

Daca vrei sa schimbi lumea, trebuie sa schimbi modul in care gandesti, trebuie sa schimbi lentila prin care privesti lumea.

(textul reprezinta transcrierea filmuletului de mai sus)

Recomandă:
Articol din categoria
De pe net
Un comentariu
  1. danielmarius permalink

    Sant constructor si nu reusec sa cumpar un loc de casa eu nu vreau bani atata timp cat am putere de a munci eu vreau un loc de casa cu acte notariale dar nu pe gratis .imi ofer serviciile mele in constructii manopera la cine imi ofera un loc de casa…DAMI SI MIE DIN GRADINA TA AIA DE UN HECTAR VREO 200 MP …cam asa ceva caut eu si iti voi fi recunoscator

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.