Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Cluj: cum am organizat primul Bazar cu Lucruri Gratis

scris de Catalina Galis în 27 noiembrie, 2012

Acum o luna nu stiam nimic despre comunitatea Lucruri Gratis (ii multumesc Cristinei pentru „initiere”) si nu mi-as fi imaginat ca voi participa la organizarea unui Bazar cu Lucruri Gratis (<-pozele de la eveniment). Dar s-a intamplat si nu pot decat sa ma bucur. Totul a inceput cu 2 saptamani in urma cand, dupa discutiile cu Cristi am hotarat ca vom face tot posibilul sa avem un bazar cu lucruri gratis si in Cluj pe 24 noiembrie.

Bazar cu Lucruri Gratis la Cluj, editia 1

Locul ales
Am ales Cafeneaua L’Atelier pentru ca ne asteptam sa le placa ideea si chiar asa a fost. Le multumim ca ne-au ajutat cu promovarea si pregatirile cat si pentru bauturile din partea casei oferite in spiritul evenimentului 🙂

Desfasurarea
Aranjat mese, asezat obiectele pe categorii, scris si desenat semnele care sa le diferentieze – totul a durat mai putin de o ora si chiar daca inceputul bazarului era anuntat la ora 11, primii participantii au venit putin mai repede. Noroc ca aveam totul pregatit si am putut sa-i primim.

La ora 12 trecusera mai mult de 50 de persoane pe la bazar, iar pana la final estimam ca au fost aproximativ 200. Au adus si au luat cateva sute de obiecte, de la carti, jucarii, haine si bijuterii pana la un set nou de oale de inox.

Am cunoscut multi oameni entuziasmati de bazar care isi doresc foarte mult sa se intample din nou, am vorbit despre BuyNothingDay, despre consumerism, ecologie si multe altele. Am intalnit reprezentati ai unor organizatii care lupta impotriva corporatiilor si consumului exagerat care au venit sa ne sustina.

Epilog la editia I
Nu toate lucrurile ramase au fost revendicate. O parte din hainele ramase au fost duse la cateva familii cu probleme financiare, cu ajutorul unei participante la bazar. Restul obiectelor vor fi adaugate pe site-ul LucruriGratis si le puteti accesa aici: Bazar Cluj.

Bazar cu Lucruri Gratis la Cluj - Prima editie

Le multumesc tuturor celor care au participat, au promovat evenimentul, ne-au sprijinit si au ne-au dat feedback (apropo, vor aparea poze cu paginile caietului de impresii). Mii de multumiri Cristinei, Madalinei, Alexandrei si Loredanei pentru ajutor. Ne vedem la urmatorul!

PS. Daca doresti sa te implici in organizarea unui Bazar cu Lucruri Gratis la tine in localitate, sa preiei o parte dintre lucrurile ramase la bazar si sa le oferi prin intermediul site-ului, sau pur si simplu sa participi la urmatorul Bazar cu Lucruri Gratis din localitatea ta, trimite un mail la adresa: [email protected]

Recomandă:
Articol din categoria
Comunitate, Noutăţi şi Presă
2 Comentarii
  1. Tycu permalink

    Am observat ca majoritatea celor care ofera sunt bucuresteni si din comoditate ca sa nu mearga la posta sa faca colete , ofera tot bucurestenilor! In cazul asta ar fi indicat ca pentru ei sa se faca un program separat pe net si programul asta sa fie numai pentru provincie !

  2. Salut Tycu, solutia nu este ca bucurestenii sa ofere mai mult in provincie, ci oamenii din provincie sa daruiasca mai mult in orasele in care locuiesc. Ca si in viata, ca sa primesti, trebuie mai intai sa oferi. Iar despre asta este vorba pe site-ul LucruriGratis, despre daruit.

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.