Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Dupa 44 editii de Bazar cu Lucruri Gratis…

scris de Cristi Mosora în 23 octombrie, 2013

Suntem cei mai tari!

… e timpul sa facem UN PAS INAINTE!

Ati vazut ca nu e greu? 🙂 Pentru a face lucruri frumoase nu e nevoie decat de cativa oameni entuziasti, cooperare si consecventa. Daca se folosesc inteligent toate aceste resurse, restul vine de la sine: fapte bune, lucruri gratis, prietenie, comunitate, ecologie, distractie.

In ultimul an, in comunitatea noastra s-au daruit zeci de mii de obiecte prin site-ul LucruriGratis.ro si in cadrul Bazarului. Cu ajutorul vostru, am reusit sa organizam Bazarul cu Lucruri Gratis in 7 localitati din Romania, rezultate pentru care meritam cateva carute pline cu felicitari 🙂

Pasul inainte?

Am pornit Bazarul cu LucruriGratis pentru a-i ajuta si pe cei care nu au acces la internet sa daruiasca si sa primeasca lucruri gratis, si sa se bucure de beneficiile pe care le aduce traiul intr-o comunitate sanatoasa. Pentru a reusi acest lucru am gandit formula „inteligenta” de care spuneam mai devreme, reteta pentru organizarea Bazarului, pe care sa o poata aplica toti cei care isi doresc la fel ca si mine sa contribuie la dezvoltarea proiectului.

Insa omul cat traieste invata, asa ca in urma succeselor si esecurilor pe care le-am experimentat in ultimul an, am adunat cu ajutorul vostru o lista intreaga de idei. Idei prin care putem sa imbunatatim formula de organizare, modul in care folosim la comun resursele, si cel prin care ii ajutam si pe cei din alte localitati sa inceapa sa porneasca Bazaruri cu Lucruri Gratis.

O scurta pauza pentru pregatiri

Pauza pentru pregatiriCa sa punem cap la cap toate ideile si sa reusim sa le implementam, vom sari peste editia din luna octombrie a Bazarului cu Lucruri Gratis.

Vom reveni cu forte proaspete in luna noiembrie, exact la timp pentru a da tonul pentru luna cadourilor, si sa incalzim terenul pentru Mos Craciun si prietenii sai. (avertizare, dati click doar daca aveti chef de ras!)

Pana atunci, nu uitati ca puteti oricand sa daruiti sau sa primiti lucruri gratis prin platforma online. Si site-ul se pregateste de imbunatatiri (mult asteptatul upgrade, pentru care ma lupt de mai mult de 2 ani, si care se pare ca se apropie cu pasi rapizi), insa nu vreau sa cobesc si sa le laud prea tare pana nu le vad implementate 😛

Va imbratisez cu drag si astept sa ne reunim cu forte proaspete in noiembrie!
Cristi Mosora

Recomandă:
Articol din categoria
Comunitate, Noutăţi şi Presă
2 Comentarii
 1. Paul permalink

  Te salut Cristi,

  am vazut prezentarea ta de la festivalul comunitatilor si ai pus, asa, o bucurie in mine nu pentru gandul care te-a facut sa faci ceea ce faci ci pentru viziunea clara ce te tine pe cale .

  Dar nu pentru ati aduce omagii iti scriu.

  Iti scriu pentru ca ziceai in doua locuri ca exista pericolul ca lucrurile sa ia o intorsatura nepotrivita atat din cauza celui ce ofera cat si din cauza celui ce ia oferta.

  Si zic ‘ia oferta’ pentru ca aici am eu o viziune.

  Pentru ca suntem, as zice mai gata toti, rosi de viermele asta al lui a avea(a avea putere, a avea faima, a avea idee mai buna decat celalalt, masina mai tare, casa mai mare, sau poate casa mai mica decat toti, sa traiesc cu mai putin decat toti, a avea o viata la extreme, desi poate exagerez si eu) intr-un fel desi sunt oameni inclinati spre a daruii modelul este oarecum acelasi: EXISTO O PIATA PE CARE NEVOIA NOASTRA AVIDA DE A DETINE NE FACE SA O CERCETAM PENTRU A ACUMULA INCA CEVA LA LUCRURILE DE CARE POATE NU AVEM NEVOIE.

  Sper sa nu ma intelegi gresit. Faci lucruri bune pe care sper sa le fac si eu intr-un fel sau altul la un moment dat.

  Viziunea mea este asa : un loc (poate fi implementat ca sectiune in siteul asta) unde oamenii sa vina sa-si puna nevoia ca oferta
  -nevoie care poate fi discutata
  -nevoie care poate fi blocata de la a primii oferte de implinire daca se constata ca este ne justificata(ex vreau 10000 euroi) cu un mesaj prin care sa se vada ca e luata in serios dar este ne justificata( ne pare rau dar am blocat cererea aceasta pentru ca o consideram nejustificata, sau in neconcordanta cu intentiile noastre, zic)

  Poate ca am invata sa avem si nevoi mai realiste, am invata sa nu inventam nevoi,

  Poate ca invatam sa dam mai mult decat de multe ori doar lucruri care oricum le aruncam,

  Poate ca este o completare a ceea ce faci, unii ofera…… unii cer.

  Poate invatam sa cerem

  Sa ne cerem dreptul nu-i o milogeala, sa crem implinirea unei nevoi cu atat mai putin.

  Asa gandesc. Sperand ca vei gasi seminte care sa te inspire

  Cu bine si spor in tot ceea ce faci.

  • Salut Paul, ma bucur ca apreciezi ceea ce facem in comunitatea noastra, si ca ai decis sa ni te alaturi 🙂

   O sa profit de ocazie ca sa iti recomand o carte care trateaza teoretic ceea ce noi facem practic aici. Este vorba despre Economia Cadoului, iar cartea lui Charles Eisenstein tocmai a fost tradusa in limba romana si se poate descarca gratuit de aici: https://cartidintei.wordpress.com/2013/12/20/17-charles-eisenstein-economia-sacra-banii-darul-si-societatea-in-epoca-tranzitiei/ . Daca m-am priceput sa construiesc un sistem care sa promoveze economia cadoului prin practica, el este cel care a stiut cel mai bine sa descrie si sa studieze conceptul.

   Referitor la optiunea de a inscrie cereri pe site, desi exista anumite probleme legate de ea (e o limita fragila intre a cere asa cum este sanatos, si a astepta pomana), am in plan o metoda de implementare. Cel mai probabil ca va mai dura pana voi reusi sa o pun in practica, avand in vedere ca platforma este destul de complicata si nu este prea usor sa gasesc resursele pentru a o dezvolta (programatori buni, bani cu care sa ii platesc, etc).
   Ma bucur ca ne-ai gasit, si sper sa tinem legatura 🙂

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.