Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 287

Gânduri de mulțumire către susținătorii Bazarului cu Lucruri Gratis (I)

scris de Andrea în 22 ianuarie, 2014

În prezentul acesta, pe care îl trăim noi acum, universul înconjurător ne este asediat aproape complet de publicitate, media, advertising, marketing, P.R., social media. Dacă nu ai susținători, o comunitate, un brand, o interfață vizibilă și ușor de identificat, aproape că nu exiști. Iată de ce, aproape orice proiect, pentru a-și atinge obiectivele, are nevoie de susținerea oamenilor, a publicului pentru care a fost lansat. Fie că vorbim de o susținere materială sau informațională, fie că vorbim de susținere prin simpla prezență, prin aderare la proiect sau răspândirea mesajului, ea se regăsește peste tot. Iar fără această susținere nu ar fi fost posibile zecile de mii de obiecte dăruite în cadrul comunității brașovene.

bazar cu lucruri gratis - multumim sustinatorilor

Lucruri Gratis și Bazarul cu Lucruri Gratis, spre bucuria tuturor celor care accesează platforma online sau vin la bazar, au avut și au parte de o susținere pentru care trebuie să fim recunoascători. Trebuie să ne mulțumim nouă, cei care formăm comunitatea, dar și celor care ne susțin din afară, transmițând mesajul nostru către public sau oferindu-ne ajutorul necesar desfășurării activităților. Este vorba despre oameni, firme sau organizații; că ne sunt doar colaboratori, prieteni sau oameni dragi din familie, care vor doar să ajute, merită cu toții un gând de mulțumire. Și vreau să facem lucrul acesta acum, la început de an.

Gânduri de mulțumire

Mi-am permis să încep eu aceste gânduri de mulțumire, scriind primul articol din serie. Vă rog să continuați și voi această serie, scriind câteva rânduri despre cei cărora vreți să le mulțumiți. Ne puteți trimite rândurile voastre mie sau lui Cristi, iar  noi le vom publica într-un nou articol. Sau puteți scrie un comentariu, ori poate la voi pe site/blog și să ne lăsați un link pe care să-l adăugăm aici.

Vă rog să continuați și voi această serie, scriind câteva rânduri despre cei cărora vreți să le mulțumiți.

Eu (Andrea) vreau să-i mulțumesc mai ales mamei mele pentru că s-a ocupat mereu de pregătirea „bunătăților mele”. Deși îi spun mereu, în ultima clipă, ce mi-ar plăcea să duc, ea se trezește de dimineață, face checul (că-i dulce sau sărat e după preferințele din seara precedentă) și până să mă scol eu, totul e gata. Aveți și voi așa super-mame? Mulțumesc Mami!

Mama lui Mihai, care ne face prăjituri bune pentru colțul cu bunătăți de la Bazarul cu Lucruri Gratis Brașov și bunica lui Alex, care ne încântă mereu cu bucuria dumneaei sunt alte două doamne minunate pe care vreau să vi le menționez.

Îi mai amintesc și pe domnul Bella și doamna Maria, cei doi oameni care ne descuie ușa, ne oferă asistență și au grijă ca la plecare totul să fie impecabil, așa cum am găsit. Ei au venit „la serviciu” pentru noi, sâmbata – în timpul lor liber, la fiecare dintre ultimele 12 ediții de Bazar cu Lucruri Gratis de la Brașov. Le mulțumim din suflet în numele tuturor beneficiarilor Bazarului!

Mulțumiri speciale către C.S.E.I.R.H. Brașov

centru copii hipoacuzici1Și dacă am pomenit de servicii, descuiat ușa, vreau să vă spun câteva lucruri și despre sala în care, noi, cei de la Brașov, organizăm bazarul – cea de pe Strada Aurel Vlaicu Nr. 26B, din vechea Școală 24. Aici își desfășoară activitatea câteva organizații ce lucrează tot cu copiii și în beneficiul acestora. Sala de sport în care ne vedem aproape în fiecare ultimă sâmbătă din lună ne-a fost pusă la dispoziție de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă de Recuperare Hipoacuzici Brașov. Printre lucrurile pe care copiii, părinții lor și educatorii le învață în acest centru este cooperarea și solidaritatea. Și ce exemplu frumos de solidaritate și ajutor ne-au arătat și nouă!

Vreau acum să încerc să le întorc ajutorul vorbindu-vă puțin despre ei.

centru copii hipoacuzici3De cate ori nu ne-am delectat cu ciripitul pasarilor, cu fosnetul frunzelor sau cu vocea calda a mamei? De cate ori nu am ascultat o melodie care pur si simplu ne-at ransportat intr-o alta lume? Ei bine, unii copii nu au acest privilegiu, pentru ei viata fiind invaluita in tacere. Intelegand suferinta acestor copii, cei de la C.S.E.I.R.H. au venit in ajutorul lor. Crezul lor este ca orice copil are un limbaj propriu, chiar daca nu comunica asa cum suntem noi obisnuiti… Si este asa de usor sa il descoperim, trebuie doar sa-i fim alaturi. Cu grija si blandete, ei ii ajuta pe copiii hipoacuzici sa stabileasca punti de legatura intre ei si ceilalti. Ei lucreaza activ la schimbarea perceptiei sociale referitoare la copiii hipoacuzici, ii educa si ii ajuta sa se integreze in comunitate. Munca lor este dificila insa plina de satisfactie, pentru ca ii invata sa aprecieze darul auzului si norocul de a putea sa-i asculti pe ceilalti.

Integrarea copiilor și a persoanelor cu deficiențe de auz în comunitate se face anevoios, cu pregătire și îndrumare dinspre și către toți factorii implicați. Nu este un proces deloc simplu, dar cu un mare volum de muncă și resurse, si cu ajutor din partea Asociației Părinților Copiilor cu deficiențe de auz Brașov – „Darul Auzului”, acesti copii au sansa unei vieti mai frumoase.

centru copii hipoacuzici2

Printre misiunile pe care C.S.E.I.R.H. Brașov și le-a asumat se numără: testarea auzului şi adaptarea aparatelor auditive de la o vârsta cât mai mică, aplicarea programelor de recuperare specifice intervenţiei timpurii, aplicarea programelor individualizate de antrenare a auzului şi a memoriei auditive, adaptarea programelor şcolare la cerinţele educaţionale corespunzătoare nivelelor individuale de dezvoltare ale copiilor, adaptarea metodologiilor didactice la vârsta, tipul şi gradul pierderii de auz, precum şi la specificul de învăţare al fiecărui copil, integrarea preşcolarilor şi şcolarilor în grădiniţele/şcolile de masă şi oferirea serviciilor de sprijin în învăţare prin profesori itineranţi, schimbarea percepţiei sociale asupra copiilor cu deficienţe de auz şi a problematicii educării acestora, colaborarea cu factorii implicaţi în îngrijirea şi educarea copiilor cu deficienţă de auz, consilierea părinţilor şi a cadrelor didactice din şcolile de masă care lucrează cu aceşti copii, organizarea activităţii centrului după criterii social-integrative şi după criterii psihopedagogice.

Vă mărturisesc că am studiat și cele două pagini web și paginile de Facebook asociate (C.S.E.I.R.H., Darul Auzului) și am fost plăcut surprinsă să descopăr niște pagini complexe, cu tot felul de informații utile. Sunt sfaturi despre cum să fii atent la auzul copilului tău, sunt prezentate serviciile oferite de personalul specializat, îndrumări birocratice și rezultate ale micuților care participă la activitățile terapeutice. De asemenea, preocuparea și atenta grijă a personalului pentru a-i ajuta pe cei mici le-am descoperit și în spațiile din clădire. Peste tot sunt panouri cu imagini ce reflectă activitățile diverse ale copiiilor.

Mulțumiri doamnei directoare Georgeta Nichifor și colectivului de părinți pentru susținerea pe care o acordă celor care organiează și participă la bazar, și sutelor de beneficiari indirecți ai proiectului:)

Pentru că am pomenit de beneficiarii indirecți, trebuie să mentionez că împreună cu personalul C.S.E.I.R.H. am reușit să plasăm hainele și obiectele care au rămas la finalul Bazarului în locuri în care era nevoie de ele: Școala Specială Brădet și Școala nr.5 din Gârcini.

În încheiere vă adresez, cu dragă inimă, rugămintea de a susține cele două organizații, și indirect pe copii cu probleme de auz din Brașov. Puteți lua legătura cu ei folosind datele de contact de pe site-uri sau de pe Facebook.

Recomandă:
Articol din categoria
Proiecte și Pasiuni
Încă nu sunt comentarii

Lasă un comentariu

Observaţie: Este permisă codarea XHTML.