Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class 'AGPressGraph\manipulator' does not have a method 'httpsCanonicalURL' in C:\www_apache\lucrurigratis.com\public_html\wp-includes\class-wp-hook.php on line 286

Comisioane donatii prin transfer bancar

In cazul in care v-ati hotarat sa sprijiniti proiectul LucruriGratis cu o donatie prin transfer bancar, este important de mentionat faptul ca banca opreste comisioane diferite, in functie de tipul de transfer. De ce este important acest lucru? Pentru ca fiind vorba in general de sume mici, este posibil ca banca sa opreasca un comision mult mai mare decat suma care ajunge intr-un final in contul nostru. Si este pacat ca in loc sa hraneasca proiectul LucruriGratis, generozitatea voastra  sa umfle profiturile bancilor.

In continuare am trecut comisioanele pentru pragul minim de donatii (0-50 lei), sper sa va ajute sa va faceti un calcul daca merita sau nu sa faceti donatia prin aceasta metoda:

– pentru depunere direct la ghiseul Bancii Transilvania, comisionul este de 0,3% din suma (minim 4 lei), iar sumele sub 4 lei (pana la 3,99) nu se comisioneaza. Este important de stiut in cazul donatiilor de sume mici: in locul unei donatii de 5 lei, din care ramane doar 1 leu dupa comisionare, mai bine faceti o donatie de 3,99 lei, la care nu se opreste comision.

– la transferul prin ordin de plata dintr-un cont deschis la Banca Transilvania, comisionul este de 1,5 lei pentru sume mai mici de 50 lei, in timp ce transferurile prin ordin de plata din conturile altor banci, comisionul este de 2,7 lei

– la transferurile efectuate prin internet banking, din conturile deschise la Banca Transilvania, comisionul este de 1 leu pentru sume mai mici de 50 lei, in timp ce la transferurile prin internet banking de la alte banci comisionul este de 2,4 lei pentru aceleasi sume.

Daca spre exemplu ajungeti la concluzia ca nu este rentabil sa donati lunar cate 5 lei, puteti sa comasati acele sume mici intr-o donatie mai mare, pe care sa o faceti la un interval mai mare de timp. Sau sa folositi motoda donatiei online, desigur.